Πέρεζ: «Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες»

Νίκος Τσιώκος
Πέρεζ: «Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες»
Πάνω από κάθε προσδοκία της Force India ήταν η δεύτερη θέση του Σέρχιο Πέρεζ στις κατατακτήριες δοκιμές του Αζερμπαϊτζάν, όπως παραδέχτηκε ο Μεξικανός.

Η Force India εμφανίστηκε δυνατή στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν και η βελτίωσή της επιβεβαιώθηκε στις κατατακτήριες δοκιμές, με τον δεύτερο χρόνο του Σέρχιο Πέρεζ. Όπως παραδέχτηκε ο Μεξικανός, το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία της ομάδας του Σίλβερστοουν και έκανε λόγο για ανάμεικτα συναισθήματα.

«Περιμέναμε να είμαστε δυνατοί εδώ, αλλά όχι τόσο καλοί. Σίγουρα ξεπεράσαμε τις προσδοκίες. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Είμαι λίγο θυμωμένος από το λάθος (στο FP3), αλλά επίσης είμαι και πολύ χαρούμενος. Ήταν δύσκολη διαδικασία, μετά από ένα ατύχημα χάνεις αυτοπεποίθηση, οπότε ήταν καλό που επανέκτησα τον ρυθμό. Ο γύρος στο Q3 ήταν πολύ δυνατός, είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό», είπε, αρχικά.

Ωστόσο, θα εκκινήσει από την έβδομη θέση, καθώς δέχτηκε ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων (είναι το έκτο στη σεζόν), με τον ίδιο να τονίζει πως αξίζει περισσότερα η Force India. «Η ομάδα αξίζει περισσότερα (από την έβδομη θέση), αλλά μπορούμε να κάνουμε καλή πρόοδο και να έχουμε στόχο μία καλή θέση. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθος ή να χτυπήσεις στον τοίχο, οπότε πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προσπαθήσουμε για έναν δυνατό αγώνα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!