Μεγάλη απάτη από τη Mitsubishi

Μεγάλη απάτη από τη Mitsubishi

Μεγάλη απάτη από τη Mitsubishi

Η Mitsubishi επιβεβαίωσε, ότι έχει χειραγωγήσει τις εκπομπές ρύπων σε περίπου είκοσι διαφορετικά μοντέλα της και όχι μόνον σε τέσσερα, όπως υποστήριζε μέχρι τώρα.

Πολύ μεγαλύτερης έκτασης από ό,τι πιστευόταν, είναι τελικά το σκάνδαλο της Mitsubishi με τις «πειραγμένες» τιμές εκπομπής ρύπων. Όπως αποκαλύφθηκε τώρα, η χειραγώγηση δεν αφορά μόνον τέσσερα μοντέλα, αλλά περίπου είκοσι, που κυκλοφόρησαν την τελευταία δεκαετία και ανήκουν κυρίως στις μικρές κατηγορίες.

Η Mitsubishi είχε παραδεχθεί τον Απρίλιο, ότι εφάρμοσε παράνομες μεθόδους μέτρησης της κατανάλωσης και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποίησε στοιχεία σχετικά με την αντίσταση κύλισης, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες δοκιμές. Ωστόσο η ανακοίνωση της εταιρείας μιλούσε τότε μόνον για τέσσερα μοντέλα, δύο μάλιστα από τα οποία κατασκευάζονταν από τη Mitsubishi για λογαριασμό της Nissan.

Τώρα θα πρέπει να αναμένουμε πλέον ακριβέστερα στοιχεία σχετικά με τα ονόματα των συγκεκριμένων είκοσι μοντέλων και τον συνολικό αριθμό τους, που θα ανακληθεί στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της ιαπωνικής μάρκας.

Best of internet