Μεσήλικας αλλά μάχιμη η Toyota Corolla (video)

Γιώργος Βαρίνος
Μεσήλικας αλλά μάχιμη η Toyota Corolla (video)
Για τον εορτασμό των 50 χρόνων της στην Αμερική, μια Corolla του ’70 ρίχνεται στη μάχη αγώνα κλασικών αυτοκινήτων απόστασης 4.000 χιλιομέτρων.

Συνώνυμη της αξιοπιστίας, της πιστότητας και της οικονομικής λειτουργίας, η Corolla κλείνει φέτος τα 50 χρόνια της παρουσίας της στην αμερικανική αγορά. Για να τιμηθεί η επέτειος αυτή, μια Corolla του 1970, χωρίς την παραμικρή βελτίωση η τροποποίηση, θα συμμετέχει στον μεγάλο ετήσιο αγώνα κλασικών αυτοκινήτων Great Race endurance, που διατρέχει τις ΗΠΑ για 4.500 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από το Σαν Ραφαέλ της Καλιφόρνια στη δυτική ακτή και καταλήγοντας στο Μολάιν του Ιλινόις.

Ο αγώνας ακριβείας απαιτεί την ύπαρξη πλοηγού στο αυτοκίνητο, εκτός του οδηγού. Για την περίσταση μάλιστα, η Toyota Αμερικής επέλεξε το πιο φαινομενικά αταίριαστο δίδυμο: οδηγός είναι ο 13 φορές πρωταθλητής των X games Τζέιμι Μπέστγουικ και συνοδηγός ένας μεσήλικας δημοσιογράφος ειδικός στα κλασικά αυτοκίνητα, ο Λόρενς Φόστερ.

Στο video που ετοίμασε για να ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην αγώνα, η Toyota αυτοσαρκάζεται σχετικά με τις ασθενικές επιδόσεις του μοντέλου -60 ίπποι και 60 μίλια τελική ταχύτητα, σε κατηφόρα και με ούριο άνεμο- ανακοινώνει στον οδηγό ο υπεύθυνος του project.

Όταν ο Μπέστγουικ ζητά να την αναβαθμίσουν λιγάκι, αφού θα συμμετέχουν σε αγώνα, τότε αυτοί απλώς τοποθετούν αυτοκόλλητα, ένα σετ προβολείς και ζάντες ελαφρού κράματος με πιο φαρδιά ελαστικά, δηλώνοντας ότι «αυτά είναι ότι χρειάζεται».

Στο διασκεδαστικό φιλμ υπάρχουν και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα κωμικά στοιχεία, το σίγουρο είναι όμως ότι η Corolla θα τερματίσει αυτό τον μεγάλο και επίπονο αγώνα, που ξεκίνησε στις 18 και θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου, έστω και με τα 60 της άλογα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!