Αποκάλυψη για το SUV του Πούτιν

Γιώργος Βαρίνος
Αποκάλυψη για το SUV του Πούτιν
Πριν λίγο καιρό γνωρίσαμε την μελλοντική υπέρ πολυτελή ρωσική προεδρική λιμουζίνα Kortezh, τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε και το αντίστοιχο SUV.

Μπορεί σήμερα ο Πούτιν να κυκλοφορεί με μια βαριάς θωράκισης Mercedes S600 Pullman ειδικής κατασκευής, ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος έχει ήδη ηγηθεί ενός προγράμματος κατασκευής μια ολόκληρης γκάμας αυτοκινήτων, από τα οποία γνωρίσαμε πρώτα την λιμουζίνα Kortezh και έπονται οι σεντάν, SUV και Van εκδόσεις της.

Πέραν της προεδρικής λιμουζίνας, που θα έχει απίστευτη θωράκιση και φυσικά θα είναι μοναδική, η γκάμα των Kortezh θα είναι διαθέσιμη για αγορά και από Ρώσους εκατομμυριούχους, καθώς η τιμή αγοράς αυτών των αυτοκινήτων αναμένεται ανάλογη των πιο ακριβών πολυτελών αυτοκινήτων δυτικής προέλευσης, όπως των Rolls Royce και Bentley.

Δύο φωτογραφίες της πραγματικής SUV Kortezh που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και κάποια σχέδια πατεντών του ίδιου μοντέλου, δείχνουν ότι αυτό είναι σχεδόν έτοιμο, με τη σχεδίασή του έντονα επηρεασμένη από ανταγωνιστικά υπερπολυτελή SUV, όπως τα Range Rover και Bentley Bentayga.

Το σύγχρονο αμάξωμα θα συνοδεύεται από ένα ανάλογα εμπνευσμένο και υλοποιημένο με ποιοτικά υλικά εσωτερικό, ενώ τα μηχανικά μέρη υπάρχουν φήμες ότι θα προέρχονται από την Porsche, η θα προμηθεύσει και το 12κύλινδρο μηχανικό σύνολο με ισχύ που θα φτάνει έως και τους 800 ίππους.

Τα Kortezh θα είναι έτοιμα για πώληση προς το τέλος του 2017, με το πρώτο από αυτά να παραδίδεται στον πρόεδρο Πούτιν. Προφανώς το ρωσικό κράτος θα είναι ο καλύτερος πελάτης της εταιρείας, ενώ υπάρχουν και χιλιάδες ολιγάρχες που σίγουρα θα καλύψουν τη ζήτηση της ούτως ή άλλως περιορισμένης παραγωγής της εταιρείας κατασκευής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!