Τα ταξί του Λονδίνου πάνε Ευρώπη

Πέτρος Πιτσίνης
Τα ταξί του Λονδίνου πάνε Ευρώπη
Η εταιρεία διάθεσης των χαρακτηριστικών αυτοκινήτων θα ξεκινήσει να επεκτείνεται και σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εκτός από αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα χαρακτηριστικά μαύρα ταξί σε λίγο καιρό θα πάψουν να είναι συνώνυμα με το Λονδίνο, καθώς η LTC (London Taxi Company) θα ξεκινήσει να τα διαθέτει και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Η εταιρεία ανήκει πλέον στην Κινεζική Geely και ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθειες για την προώθηση του TX5 -όπως ονομάζεται το αυτοκίνητο- στο Παρίσι, το οποίο θέλει να μειώσει τους ρύπους και ήδη έχει ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα ενάντια στα παλιά ΙΧ και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η Βαρκελώνη, το Όσλο, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο θα είναι οι επόμενες πόλεις που θα δούμε το ταξί της LTC. Μάλιστα, η υβριδική του τεχνολογία το κάνει πιο ελκυστικό, εξασφαλίζοντας οικονομία στο καύσιμο και χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ειδικά το τελευταίο, αφορά σχεδόν όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες! Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του TX5 η Geely δεν δίνει πολλές πληροφορίες, λέγοντας απλώς ότι είναι Plug-In Hybrid, μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για μια ικανοποιητική απόσταση και το σύνολο που το κινεί αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, μπαταρίες και έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!