Επιβεβαίωσε το... deal με Formula1 η Pirelli για 2019

Νίκος Τσιώκος
Επιβεβαίωσε το... deal με Formula1 η Pirelli για 2019
Το... deal της Pirelli με τη FIA για να παραμείνει η επίσημη προμηθεύτρια ελαστικών της Formula1 μέχρι και το 2019 ήταν γνωστό και η ιταλική εταιρεία το επιβεβαίωσε με την υπογραφή της επέκτασης του συμβολαίου.

Αν και υπήρχε ένα σενάριο επιστροφής της Michelin, η Pirelli έβαλε τέλος στη φημολογία τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου με τη FIA για να είναι επίσημη προμηθεύτρια ελαστικών της Formula1 μέχρι και το 2019.

Το... deal επιβεβαιώθηκε εν έτει 2016, καθώς έπεσαν οι υπογραφές από τους ιθύνοντες της ιταλικής εταιρείας για να ανανεωθεί και τυπικά η συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει δοκιμές με μονοθέσια του 2012, του 2013 και τους 2014 με τα φετινά ελαστικά, αλλά με πρωτότυπα στοιχεία στην κατασκευή των γομών στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει του 2017, 25 ημέρες δοκιμών με μονοθέσια του 2015 και ελαστικά της νέας χρονιάς.

«Οι δοκιμές είναι σε εξέλιξη, με βάση τη συμφωνία με τη FIA και τις ομάδες. Ο δεύτερος τύπος δοκιμών (με ελαστικά του 2017) θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της FIA και των ομάδων που συμμετέχουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το δελτίο Τύπου της Pirelli.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!