«Μεξικάνα» από το 2019 η BMW Σειρά 3

«Μεξικάνα» από το 2019 η BMW Σειρά 3

«Μεξικάνα» από το 2019 η BMW Σειρά 3

Η παραγωγή του μεσαίου πολυτελούς σεντάν της BMW θα μεταφερθεί στο νέο εργοστάσιο της φίρμας στο Μεξικό, σε τρία χρόνια από τώρα. 

Η BMW ετοιμάζει αλλαγές για τη Σειρά 3 και συγκεκριμένα, θα μεταφέρει την παραγωγή της στο Μεξικό. Το νέο της εργοστάσιο κόστισε περίπου 1 δις δολάρια (887 εκ. Ευρώ) και θα γίνει ένα από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως, καθώς ενσωματώνει πολλές νέες τεχνολογίες. Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της φίρμας, πρόκειται για την πιο αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον μονάδα της, καθώς τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την ενέργεια του ήλιου. 

Το «πάρκο» με τα φωτοβολταϊκά εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη χαμηλή κατανάλωση του νερού. Για να επιτευχθεί αυτό, το νερό που χρησιμοποιείται στις βαφές θα είναι σε μεγάλο βαθμό ανακυκλωμένο! Η Σειρά 3 θα κατασκευάζεται εκεί από το 2019 και το εργοστάσιο μπορεί να παράγει έως και 150.000 μονάδες ετησίως! Ο Επικεφαλής παραγωγής της BMW, είπε: «Όλες οι γνώσεις και οι δυνατότητες του BMW Group θα αντικατοπτρισθούν στις νέες μας εγκαταστάσεις στο Μεξικό. Η παραγωγή που θα ξεκινήσει εκεί θα ηγείται στην παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα, χάρη στη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών». 

Best of internet