Έτσι θα είναι η Rolls Royce στο μέλλον (video)

Γιώργος Βαρίνος
Έτσι θα είναι η Rolls Royce στο μέλλον (video)
To BMW Group γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια του και μας παρουσιάζει το όραμά του για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Ενδιαφέρον το τι επιφυλάσσει αυτό για την Rolls Royce.

Επιβλητική, μεγάλη αλλά πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα, θα είναι η Rolls Royce στο μέλλον σύμφωνα με το όραμα της BMW, στον όμιλο της οποίας ανήκει η ιστορική βρετανική εταιρεία κατασκευής υπερπολυτελών αυτοκινήτων.

Από την άποψη της μεγαλειώδους παρουσίας, η Rolls του μέλλοντος με μήκος 5,9 μέτρα δε υπολείπεται καθόλου σε σχέση με σήμερα, το αντίθετο θα υποστηρίζαμε. Με στοιχεία κουπέ αμαξώματος και ένα τεράστιο εμπρός μέρος, το αυτοκίνητο δείχνει να στηρίζεται στους θόλους των τροχών του, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η αίσθηση του μεγάλου όγκου.

Το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά και κράματα μετάλλων που ως χαρακτηριστικό τους θα έχουν το πολύ χαμηλό βάρος. Η μείωση της μετωπικής επιφάνειας με το κενό ανάμεσα στους τροχούς και το εμπρός μέρος, καθώς και η πολύ έντονη κλίση της επιφάνειας του παρμπρίζ, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα αεροδυναμικό σχήμα, με vintage μάλιστα αναφορές λόγω των διακριτών και μεγάλων τροχών.

Στο εσωτερικό η μεταβλητότητα των χρωμάτων και των θεμάτων στα ψηφιακά πάνελ που συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου με το περιβάλλον του, είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Μαζί, φυσικά, με την κορυφαία άνεση και πολυτέλεια, καθώς και κάποια κλασικά στοιχεία εξοπλισμού όπως οι ειδικής θήκες για τις… ομπρέλες. Βλέπετε, ακόμα δεν υπάρχει ψηφιακός τρόπος προστασίας από τη βροχή.

Οι επενδύσεις από πραγματικό ξύλο και υφάσματα με βάση το μετάξι, συνθέτουν ένα περιβάλλον κορυφαίας πολυτέλειας και χαλάρωσης, ενώ για την απόλυτη εξυπηρέτηση των επιβατών, μια ψηφιακή προσωπική βοηθός θα φροντίζει να αλληλεπιδρά μαζί τους δίνοντάς τους πληροφορίες και απαντώντας σε κάθε τους ερώτηση.

Κάνοντας χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, η ψηφιακή αυτή προσωπική βοηθός θα είναι σε θέση να μαθαίνει τις ιδιαίτερες προτιμήσεις, τις ανάγκες και τις συνήθειες κάθε επιβάτη, ανταποκρινόμενη με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε ανάγκη επικοινωνίας μαζί του και με το περιβάλλον του.

Όπως είναι προφανές τα μηχανικά μέρη της Rolls Royce του μέλλοντος δεν θα περιλαμβάνουν ούτε σκέψη κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς την πρόωσή της αναλαμβάνουν αποκλειστικά τα ηλεκτρικά μοτέρ, σε συνδυασμό με τις μπαταρίες για την αποθήκευση της απαραίτητης ενέργειας.

Τίποτα λοιπόν δεν θα είναι ίδιο στο μέλλον σε μια Rolls Royce, ταυτόχρονα όμως τα πάντα θα είναι προσαρμοσμένα στην απόλυτη άνεση, τη ευζωία και την εξυπηρέτηση των επιβατών. Ακριβώς όπως και σήμερα, αλλά ταυτισμένα απόλυτα στον ηλεκτρικό, ηλεκτρονικό και online χαρακτήρα των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!