Τη νίκη ψάχνει η Nissan στις 24 ώρες του Λε Mαν

Γιώργος Βαρίνος
Τη νίκη ψάχνει η Nissan στις 24 ώρες του Λε Mαν
Έχει κατακτήσει τα πάντα στην κατηγορία LMP2 του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής η Nissan, μια ακόμα όμως νίκη στον ιστορικό αγώνα είναι μέσα στο στόχο της.

H Nissan συμμετέχει δυναμικά και στο φετινό Λε Μαν διεκδικώντας τη νίκη στην κατηγορία LMP2, επισφραγίζοντας την κυρίαρχη θέση της από το 2011, όπου και πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στον συγκεκριμένο αγώνα.

Από το ντεμπούτο της στο Sebring International Raceway στο εναρκτήριο γύρο του Intercontinental Le Mans Challenge, η Nissan έχει κερδίσει 61 από τους 66 αγώνες στο ILMC, FIA World Endurance Championship και στο European Le Mans Series, γεγονός που μεταφράζεται στο εκπληκτικό ποσοστό νίκης του 92%.

Την περασμένη σεζόν, η Nissan σάρωσε το πρωτάθλημα FIA WEC με την G-Drive Racing, το European Le Mans Series με την Greaves Motorsport, ενώ κατέκτησε και την τέταρτη νίκη της σε αγώνα του 24ωρου Λε Μαν με την KCMG.

Η κυριαρχία του κινητήρα της Nissan στο FIA WEC ήταν ξεκάθαρη, καθώς κάθε ομάδα που συμμετέχει στην κατηγορία LMΡ2 για το 2016, έχει επιλέξει κινητήρα NISMO. H φετινή διοργάνωση των 24 ωρών του Λε Μαν σηματοδοτεί και το τέλος για τους κινητήρες με προδιαγραφές VK, καθώς από την επόμενη σεζόν, οι νέοι κανονισμοί της κατηγορίας θα εισάγουν έναν νέο τύπο κινητήρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!