Το safety car έκλεψε την παράσταση στο Λε Μαν (video)

Γιώργος Βαρίνος
Το safety car έκλεψε την παράσταση στο Λε Μαν (video)
Ακόμα και ο Μαρκ Γουέμπερ εντυπωσιάστηκε από τις «πιρουέτες» του αυτοκινήτου ασφαλείας στο Λε Μαν, κατά τη διάρκεια της νεροποντής στις κατατακτήριες του αγώνα.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, η τρίτη περίοδος των κατατακτήριων για τον αγώνα αντοχής των 24 ωρών του Λε Μαν διακόπηκε λόγω καταρρακτώδους βροχής. Στο διάστημα αυτό, το αυτοκίνητο ασφαλείας, ένα Audi R8, πραγματοποιούσε γρήγορους γύρους στην πίστα της Σαρθ για να διαπιστώσει το επίπεδο πρόσφυσης και τις συνθήκες.

Προφανώς η πρόσφυση ήταν ελάχιστη και έτσι, σε μια δεξιά στροφή της πίστας, το R8 «δίπλωσε» και άρχισε να πηγαίνει με το πλάι για πολλά μέτρα, θυμίζοντας αγωνιστικό σε αγώνες drift και όχι αυτοκίνητο ασφαλείας.

Στο πηδάλιο του R8 όμως δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε οδηγός, αλλά ο τέσσερις φορές νικητής του Λε Μαν Γιάνικ Νταλμάς, ο οποίος δίνοντας ένα ρεσιτάλ ψυχραιμίας και σωστών χειρισμών, συνέχισε κανονικά την πορεία του μετά την μεγαλειώδη πλαγιολίσθηση.

Εκείνη την ώρα, οι οδηγοί των ομάδων παρακολουθούσαν στα μόνιτορ την πορεία του safety car για να διαπιστώσουν τις συνθήκες στην πίστα και ο πρώην οδηγός της F1 και συμμετέχων στο Λε Μαν με την ομάδα της Porsche, ο Μάρκ Γουέμπερ, εντυπωσιάστηκε από την σκηνή την οποία αναπαράστησε κάνοντας τις σχετικές χειρονομίες για το «ανάποδο τιμόνι».

Δείτε το σχετικό video με το εξαιρετικό drift και την αντίδραση του οδηγού της Porsche, η ομάδα της οποίας να αναφέρουμε ότι θα βρεθεί στην pole position του αγώνα που ξεκινά το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 15:00 ώρα Γαλλίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!