Ρόσμπεργκ: «Άξιζε το ρίσκο»

Πέτρος Πιτσίνης
Ρόσμπεργκ: «Άξιζε το ρίσκο»
Ο Γερμανός στο Γκραν Πρι του Καναδά προσπάθησε να περάσει τον Χάμιλτον από την εξωτερική και δεν τα κατάφερε, ωστόσο δήλωσε πως δεν μετανιώνει.

Στο ξεκίνημα του Γκραν Πρι του Καναδά ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε μια παράτολμη κίνηση, που του κόστισε αρκετές θέσεις. Συγκεκριμένα, θέλησε να περάσει τον Λιούις Χάμιλτον από την εξωτερική της στροφής και τελικά υπήρξε επαφή, με αποτέλεσμα ο Γερμανός να βγει εκτός πίστας και να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Τελικά, τερμάτισε πέμπτος, ωστόσο δηλώνει πως δεν μετάνιωσε. «Ο Λιούις ξεκίνησε... χάλια και εγώ μέτρια, οπότε τι έπρεπε να κάνω; Είμαι στην εξωτερική. Αν "παραιτηθώ" και τον αφήσω να περάσει, αυτό ήταν, έμεινα κολλημένος πίσω του σε όλο τον αγώνα. Ξέρω πως ήταν μεγάλο το ρίσκο, όμως στη Βαρκελώνη η συγκεκριμένη τακτική δούλεψε και ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου» ήταν τα λόγια του.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Έχει προβλήματα στις εκκινήσεις (ο Χάμιλτον) και δεν είναι το δυνατό του σημείο για την ώρα, οπότε το προσπάθησα. Βέβαια δεν υπολόγισα ότι θα πέσω ένατος, είπα ΟΚ, αν δεν τ καταφέρω θα χάσω μια ή δύο θέσεις. Αν το ήξερα, φυσικά και δεν θα το έκανα». Ύστερα, ερωτήθηκε αν θα έκανε ξανά την ίδια κίνηση στο μέλλον και απάντησε: «Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις καταστάσεις, ήταν κι αυτή μια εμπειρία στις μεταξύ μας μάχες. Αν υπάρξει παρόμοια ευκαιρία θα αποφασίσω τότε την προσέγγισή μου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!