Ρόσμπεργκ: «Άξιζε το ρίσκο»

Ρόσμπεργκ: «Άξιζε το ρίσκο»

Ο Γερμανός στο Γκραν Πρι του Καναδά προσπάθησε να περάσει τον Χάμιλτον από την εξωτερική και δεν τα κατάφερε, ωστόσο δήλωσε πως δεν μετανιώνει. 

Ρόσμπεργκ: «Άξιζε το ρίσκο»

Στο ξεκίνημα του Γκραν Πρι του Καναδά ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε μια παράτολμη κίνηση, που του κόστισε αρκετές θέσεις. Συγκεκριμένα, θέλησε να περάσει τον Λιούις Χάμιλτον από την εξωτερική της στροφής και τελικά υπήρξε επαφή, με αποτέλεσμα ο Γερμανός να βγει εκτός πίστας και να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα. 

Τελικά, τερμάτισε πέμπτος, ωστόσο δηλώνει πως δεν μετάνιωσε. «Ο Λιούις ξεκίνησε... χάλια και εγώ μέτρια, οπότε τι έπρεπε να κάνω; Είμαι στην εξωτερική. Αν "παραιτηθώ" και τον αφήσω να περάσει, αυτό ήταν, έμεινα κολλημένος πίσω του σε όλο τον αγώνα. Ξέρω πως ήταν μεγάλο το ρίσκο, όμως στη Βαρκελώνη η συγκεκριμένη τακτική δούλεψε και ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου» ήταν τα λόγια του. 

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Έχει προβλήματα στις εκκινήσεις (ο Χάμιλτον) και δεν είναι το δυνατό του σημείο για την ώρα, οπότε το προσπάθησα. Βέβαια δεν υπολόγισα ότι θα πέσω ένατος, είπα ΟΚ, αν δεν τ καταφέρω θα χάσω μια ή δύο θέσεις. Αν το ήξερα, φυσικά και δεν θα το έκανα». Ύστερα, ερωτήθηκε αν θα έκανε ξανά την ίδια κίνηση στο μέλλον και απάντησε: «Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις καταστάσεις, ήταν κι αυτή μια εμπειρία στις μεταξύ μας μάχες. Αν υπάρξει παρόμοια ευκαιρία θα αποφασίσω τότε την προσέγγισή μου». 

Best of internet