Μόνο ηλεκτρικά ΙΧ στη Γερμανία από το 2030

Πέτρος Πιτσίνης
Μόνο ηλεκτρικά ΙΧ στη Γερμανία από το 2030
Η Ευρωπαϊκή χώρα στοχεύει στην κατάργηση των ρυπογόνων αυτοκινήτων σε βάθος 14ετίας, ώστε να μειωθούν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα κατά περίπου 90%!

Η Γερμανία θέλει να έχει καθαρότερο αέρα στις πόλεις της και μέχρι και το 2030, όλα τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της θα πρέπει να είναι μηδενικών ρύπων. Αυτό θα βοηθήσει στον καθαρισμό του αέρα κατά 85-95% μέχρι και το 2050, συνεπώς οι πωλήσεις των μοντέλων με βενζινοκινητήρες ή πετρελαιοκινητήρες θα πρέπει να μειωθούν δραστικά στα επόμενα έτη.

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να προωθήσει τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά και αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα έχουν βγει στους δρόμους περισσότερα από 500.000 τέτοια ΙΧ μέχρι και το 2020. Όπως εξηγούν οι Γερμανοί, η μετάβαση θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται άμεσα, αφού ένα αυτοκίνητο έχει διάρκεια ζωής περίπου 20 χρόνια. Οπότε σύμφωνα με το πλάνο τους, το ποσοστό του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα θα μειωθεί κατά 40%, φτάνοντας τα επίπεδα που βρισκόταν το 1990!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!