Παράσταση νίκης από την Porsche στο Λε Μαν

Γιώργος Βαρίνος
Παράσταση νίκης από την Porsche στο Λε Μαν
Στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων του 24ωρου αγώνα στο Λε Μαν επικράτησαν Porsche, Oreca και Ford στις κατηγορίες LMP1, LMP2 και LMGTE Pro αντίστοιχα.

Με χρόνο 3:19,733, η Porsche 919 Hybrid των Ντιμάς, Γιάνι και Λίεμπ άφησε πίσω της τις Toyota και τα Audi R18 στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου των κατατακτήριων στις 24 ώρες του Λε Μαν.

Η ομάδα του Τσουφενχάουζεν μάλιστα έκανε το 1-2, με το μονοθέσιο των Γουέμπερ, Μπέρναρντ και Χάρτλεϊ να ακολουθεί λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τους πρωτοπόρους.

Οι δύο Toyota TS050 Hybrid αρκέστηκαν στις θέσεις 3 και 4 με περίπου 1 και 2 δευτερόλεπτα μεγαλύτερο χρόνο από αυτό των πρωτοπόρων, ενώ τα δύο Audi R18 ακολούθησαν σε μια μάλλον απογοητευτική εμφάνιση, καθώς ήταν πιο αργά κατά περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Στην κατηγορία LMP2 η πολύ ιδιαίτερη ORECA 05 των Στίβενς, Ρούσινοφ και Ραστ που διαθέτει τον V8 κινητήρα της Nissan σταμάτησε το χρονόμετρο στα 3:36,05, κατακτώντας την κορυφή εμπρός από την Alpine A460 που ήταν περίπου μισό δευτερόλεπτο πιο αργή.

Στην κατηγορία LMGTE Pro, το μεγάλο νέο είναι επιστροφή της Ford με στόχο τη νίκη, για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από τον θρίαμβο των Ford GT που είχαν κατακτήσει τις τρεις πρώτες θέσεις στο Λε Μαν το 1966. Φαίνεται λοιπόν πως η αμερικανική εταιρεία έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία, καθώς όχι μόνο πραγματοποίησε τον χαμηλότερο χρόνο με 3:51,497 αλλά έφερε και τρία αυτοκίνητά της στις τέσσερις πρώτες θέσεις, με την παρεμβολή μιας Ferrari 488 GTE στη δεύτερη.

Οι χρόνοι των πρώτων σε αυτή την κατηγορία ήταν σχεδόν ταυτόσημοι, με ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά, κάτι που προμηνύει μεγάλη μάχη. Η ταχύτητα υπάρχει και μένει να αποδειχτεί και η αξιοπιστία, που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει τον νικητή.

Η δράση συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου με τις δύο επόμενες περιόδους των κατατακτήριων, ενώ το Σάββατο 18 Ιουνίου το μεσημέρι θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!