Πού μας μεταφέρει το τρίτο ντοκιμαντέρ για τον Ρόσι; (video)

Γιώργος Βέλλιος
Πού μας μεταφέρει το τρίτο ντοκιμαντέρ για τον Ρόσι; (video)
Επιστροφή στη γενέτειρα του «μεγαλύτερου όλων των εποχών», για να δούμε πως δημιούργησε «Το Ράντσο», ένα υπέροχο χώρο που δοξάζεται η αγωνιστική οδήγηση.

Στο τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ για το μεγαλύτερο οδηγό αγώνων μοτοσικλέτας, τον Βαλεντίνο Ρόσι, ο σκηνοθέτης μας μεταφέρει στο «Ράντσο». Αυτό είναι μια εγκατάσταση dirt track κοντά στο χωριό καταγωγής του Ιταλού αναβάτη την Ταβούλια, όπου ο Ρόσι ανταγωνίζεται, συναγωνίζεται, διδάσκει, βελτιώνεται και εξελίσσεται και ο ίδιος ως οδηγός.

Η ιστορία ξεκινάει από την εύρεση και την αγορά του χώρου, έως και την επίσκεψη σε αυτόν εμβληματικών προσωπικοτήτων από το χώρο των αγώνων. Το «Ράντσο» είναι μια απτή απόδειξη του μεγάλου πάθους του Ρόσι για την οδήγηση και τη μοτοσικλέτα, αλλά και του σεβασμού του στον προγονικό του τόπο και τους ανθρώπους του.

Από τους λόφους της Ταβούλια στην κορυφή ολόκληρου του κόσμου, η απόσταση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη όταν υπάρχει πάθος, στόχος και ισχυρή θέληση για διάκριση. Στοιχεία που τα 37 του χρόνια διαθέτει ακόμα ο εμβληματικός Ιταλός οδηγός και τον διατηρούν για δύο δεκαετίες στην κορυφή ενός από τα πλέον ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στα δύο προηγούμενα επεισόδια του ντοκιμαντέρ για τον «καλύτερο όλων των εποχών» το πρώτο είχε τον τίτλο «The Greatest of All-Time». Παρουσιάστηκε στις αρχές του περασμένου μήνα και παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ζωής του, ξεκινώντας από τη γενέτειρά του και τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Στο τέλος Μαΐου, η δεύτερη συνέχεια του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Racing Mugello» εστιάζει στις μεγαλειώδεις αλλά και άτυχες στιγμές που έχει ζήσει ο Ρόσι στην ισοτρική πίστα, στην οποία κάθε χρόνο συνωστίζονται δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του να τον αποθεώσουν.

Το τρίτο μέρος «The Ranch» που παρουσιάζουμε σήμερα, αναφέρεται στις εγκαταστάσεις προπόνησης αλλά και στην «ακαδημία» οδήγησης που έχει δημιουργήσει ο μεγάλος οδηγός, ενώ μένουν δύο ακόμα επεισόδια για να κλείσει το μεγάλο αφιέρωμα.

Μαζί με το τρίτο μέρος, δημοσιεύουμε και τα δύο προηγούμενα καθώς έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους λάτρεις των αγώνων μοτοσικλέτας και όχι μόνο. Απολαύστε τα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!