GT, τo κορυφαίο Peugeot 3008 (video)

Γιώργος Βαρίνος
GT, τo κορυφαίο Peugeot 3008 (video)
Με 180 ίππους, δίλιτρο κινητήρα diesel, αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και πολλές σπορ «πινελιές» σε αμάξωμα και εσωτερικό, έρχεται το δυνατότερο Peugeot 3008.

Στο τέλος του περασμένου μήνα η Peugeot αποκάλυψε το νέο της μικρό – μεσαίο SUV, το 3008, που επισήμως θα κάνει την εμφάνισή του στη διεθνή έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβριο.

Όπως το συνηθίζουν πλέον οι εταιρείες, μέχρι το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου θα διαρρέουν νέες λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο. Όπως για την έκδοση GT, που θα είναι προς το παρόν η κορυφαία της γκάμας του 3008 και θα έχει τον δίλιτρο turbo κινητήρα που γνωρίσαμε και το 308, με μέγιστη ισχύ 180 ίππων.

Ακριβώς όπως και στο 308 GT, έτσι και στο 3008 που θα ξεκινήσει να πωλείται από τον Οκτώβριο του 2016, ο ισχυρός diesel συνδυάζεται αποκλειστικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο EAT6 της PSA, το οποίο προσφέρει και τη δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας.

Η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς, όπως σε όλες τις εκδόσεις του 3008, ενώ αυτοί έχουν στάνταρ διάμετρο 19 ιντσών σε ειδικό σχέδιο ζάντας και ελαστικά πλάτους 235. Εξωτερικά οι διαφορές εντοπίζονται στην εμπρός μάσκα, στα μεγαλύτερα πλαστικά καλύμματα των θόλων των τροχών και φυσικά στη διχρωμία αμαξώματος – ουρανού, με αυτό του δεύτερου να είναι μαύρης απόχρωσης.

Η πιο γρήγορη έκδοση του 3008 θα διαθέτει επίσης στάνταρ προβολείς LED με αυτόματη λειτουργία και προαιρετικά αμάξωμα με διχρωμία και στα πλευρικά του τμήματα.

Εσωτερικά, τα καθίσματα συνδυάζουν ύφασμα και alcantara, επενδύσεις από πραγματικό ξύλο, ένα τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος και λεπτομέρειες σε ασημί σατέν απόχρωση.

Για τις επιδόσεις δεν έχουν δοθεί στοιχεία, ωστόσο, με δεδομένο και το χαμηλότερο βάρος του νέου μοντέλου σε σχέση με το απερχόμενο, αναμένονται ιδιαίτερα δυναμικές.

Παράλληλα με την έκδοση κινητήρα GT, η Peugeot ανακοίνωσε και μια έκδοση εξοπλισμού με τον ίδιο κωδικό για τις λιγότερο ισχυρές εκδόσεις του μοντέλου. Αυτές θα διαθέτουν όλα τα οπτικά στοιχεία της GT, εκτός των τροχών 19 ιντσών που στις μικρότερες θα είναι έως και 18 ίντσες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!