Το μελλοντικό αστέρι της Φινλανδίας στο WRC

Νίκος Τσιώκος
Το μελλοντικό αστέρι της Φινλανδίας στο WRC
Το μελλοντικό αστέρι της Φινλανδίας στα Ράλι, Γιουούσο Νόρντγκρεν, θα κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιου στον αγώνα της χώρας του.

Μελλοντικό αστέρι της Φινλανδίας στα Ράλι αναδείχτηκε ο 19χρονος Γιοούσο Νόρντγκρεν. Ο νεαρός εντυπώσιασε τους κριτές σε κάθε δοκιμή που έγινε και βγήκε πρώτος στην ανάδειξη του νέου αστεριού των Σκανδιναβών στους αγώνες Ράλι. Έτσι, τον ερχόμενο Ιούλιο θα κάνει το ντεμπούτο του στο WRC στον αγώνα της χώρας του, που είναι προγραμματισμένος για το τετραήμερο 28-31 του επόμενου μήνα.

Ο Νόρντγκρεν θα συμμετάσχει στην κατηγορία JWRC με ένα Citroen DS3 RT, ενώ πέρυσι είχε κατακτήσει τον τίτλο στην ίδια κατηγορία στο πρωτάθλημα Φινλανδίας. «Ήταν μεγάλη ανακούφιση όταν άκουσα ότι κέρδισα επειδή ένιωσα αρκετά μεγάλη πίεση.

Τρέχω στα Ράλι για δύο μόνο χρόνια, γι' αυτό δεν είχα μεγάλη εμπειρία, αλλά προσπάθησα απλά να κάνω το καλύτερο όλη την ώρα. Ακόμα κι αν δεν είχα κερδίσει, θα ήταν και πάλι φανταστική εμπειρία, καθώς μάθαμε πάρα πολλά και έπρεπε να πιέσουμε πολύ σκληρά. Είναι φανταστική ευκαιρία για μένα και θέλω να πάρω το μέγιστο από αυτή», δήλωσε ο Νόρντγκρεν.

«Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση. Ο Γιουούσο εντυπωσίασε όλους τους κριτές με την απόδοσή του σε καθένα από τα τεστ. Ξέραμε ότι θα έδειχνε δυνατός από νωρίς και έχουμε μεγάλες ελπίδες γι' αυτόν», είπε, από τη μεριά του, ο υποστηρικτής του Ράλι Φινλανδίας, Τζάνι Μπάκμαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!