Έρχεται η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από τη Harley Davidson

Πέτρος Πιτσίνης
Έρχεται η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από τη Harley Davidson
Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η Harley Davidson θα πουλάει και δίτροχα μηδενικών ρύπων, με εντυπωσιακές και σύγχρονες προδιαγραφές!

Η Harley Davidson είναι μια από τις πιο παραδοσιακές εταιρείες στο χώρο της μοτοσυκλέτας, ωστόσο καινοτομεί και μέσα στην επόμενη πενταετία θα έχει λανσάρει ένα... ηλεκτροκίνητο μοντέλο! Η αρχή έγινε το 2014 με την παρουσίαση του LiveWire Concept (φωτογραφίες) και τώρα έφτασε η στιγμή που πάρθηκε η τελική απόφαση για την παραγωγή του.

Ακόμη φυσικά είναι πολύ νωρίς για να έχουμε επίσημα στοιχεία των τεχνικών χαρακτηριστικών, όμως αν οι... εικασίες γίνουν πραγματικότητα, τότε θα μιλάμε για μια εντυπωσιακή κατασκευή. Αυτές αναφέρουν πως το 0-100 χλμ./ώρα θα έρχεται σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 160 χλμ./ώρα, όμως δεν θα χρειάζεται παραπάνω από 3,5 ώρες για να φορτίσει! Από την άλλη, η αυτονομία θα αγγίζει τα 90 χιλιόμετρα σε φυσιολογικές συνθήκες ή τα 53 χλμ αν αξιοποιείται διαρκώς όλη η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα. Μέσα στα επόμενα χρόνια, η εταιρεία από το Μιλγουόκι θέλει να εξελίξει και τις μπαταρίες που θα εφοδιάζει τη μοτοσυκλέτα της, ώστε να αποδίδει τα μέγιστα δυνατά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!