Ακόμα μια γεύση από το SUV της Skoda

Πέτρος Πιτσίνης
Ακόμα μια γεύση από το SUV της Skoda
Η Τσέχικη εταιρεία ετοιμάζει το δικό της crossover με το όνομα Kodiaq, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν την παρουσίασή του και με τα νέα σκίτσα που έχουμε στη διάθεσή μας, διαμορφώνουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Η Skoda θέλει να διεκδικήσει μέρος των πωλήσεων των μεσαίων SUV και ετοιμάζει το Kodiaq, ώστε το πλάνο της να γίνει πράξη. Δύο νέα επίσημα σκίτσα από τη φίρμα μας βοηθούν στο να φτιάξουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την εξωτερική του εμφάνιση, η οποία αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή. Βλέπουμε πως τα φωτιστικά σώματα είναι η «συνέχεια» της μάσκας, όμως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το έντονο νεύρο που διατρέχει το αμάξωμα και οπτικά το «χωρίζει» σε δύο κομμάτια!

Το νέο μοντέλο βασίζεται (σχεδιαστικά) στο εντυπωσιακό πρωτότυπο VisionS που είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης, ενώ φυσικά θα τοποθετηθεί πιο ψηλά από το Yeti λόγω των αυξημένων διαστάσεών του. Αυτές θα αγγίζουν τα 4,7 μέτρα μήκους, με αποτέλεσμα το Kodiaq να είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα «αδέρφια» του, δηλαδή τo SEAT Ateca και το Volkswagen Tiguan. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Τσέχικου μοντέλου είναι ότι θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες, κάτι που οφείλεται στον αυξημένο του όγκο.

Η γκάμα των κινητήρων του δεν έχει ανακοινωθεί, όμως δεν είναι δύσκολο να τη μαντέψεις βλέποντας τις υπόλοιπες προτάσεις του Volkswagen Group στην κατηγορία. Το μοτέρ βενζίνης 1.4 TSi με τους 125 ή 150 (στην έκδοση ACT) ίππους θα είναι η «βάση», με τον 2.0 TSi να υπάρχει επίσης σαν επιλογή, με 180 άλογα. Οι πετρελαιοκινητήρες που θα διατίθενται θα είναι ο 1.6 TDi και ο 2.0 TDi με ποικιλία αποδόσεων, ενώ η τετρακίνηση θα είναι στάνταρ στις ακριβότερες και ισχυρότερες εκδόσεις. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στο τέλος του έτους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!