Η Mercedes-Benz γίνεται... πράσινη

Πέτρος Πιτσίνης
Η Mercedes-Benz γίνεται... πράσινη
H Γερμανική φίρμα θα επενδύσει περισσότερα από 6,94 δις Ευρώ στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας, παρουσιάζοντας νέα μοντέλα αλλά και καινούργιες πλατφόρμες!

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει στρέψει την προσοχή της προς τον ηλεκτρισμό και η Mercedes-Benz δεν θα μπορούσε να μην πράξει αναλόγως. Η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στα επαναφορτιζόμενα υβριδικά (Plug-In Hybrids) αλλά και στα ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς με αυτά η μάρκα με σήμα το αστέρι σκοπεύει να «πρασινίσει» την γκάμα της.

Με επένδυση ύψους 6,94 δις Ευρώ, θα παρουσιάσει μια νέα πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για τέτοιες τεχνολογίες, μαζί με καινούργια μοντέλα που θα φέρουν αρκετές καινοτομίες. Το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασίζεται στο νέο πάτωμα θα έρθει πριν από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, όμως υπάρχουν πλάνα και για το άμεσο μέλλον. Η E350e και η GLC 350e 4MATC Coupe θα είναι Plug-In Hybrids και αναμένονται σύντομα. Η εταιρεία δεν έδωσε πολλές πληροφορίες ωστόσο φήμες θέλουν το σύνολο να απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα 211 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 116 αλόγων.

Η συνδυασμένη απόδοσή τους θα είναι περίπου 320 ίπποι και θα ολοκληρώνουν το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα, ενώ θα είναι σε θέση να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 30 χιλιόμετρα. Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz με το όνομα S-Class δεν θα μείνει έξω από τις εξελίξεις, με το ανανεωμένο μοντέλο που θα παρουσιαστεί να έχει μια βελτιωμένη υβριδική εκδοχή, σε όλους τους τομείς. Η S500e θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων και θα έχει ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σετ μπαταριών, που θα είναι σε θέση να φορτίζεται και ασύρματα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!