Downsizing για το Audi RS5

Γιώργος Βαρίνος
Downsizing για το Audi RS5
Με τον τρίλιτρο turbo V6 κινητήρα, αντί του ατμοσφαιρικού V8 των 4,2 λίτρων, θα εμφανιστεί το 2017 το νέο Audi RS5.

Ελαφρύτερο, αγριεμένο και πολύ γρήγορο, το νέο Audi RS5 ετοιμάζεται και ο φωτογραφικός φακός το συνέλαβε με το αμάξωμα του νέου S5, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα από τη γερμανική εταιρεία.

Τα ατάκτως τοποθετημένα πλαστικά φτερά στους θόλους, οι διπλές οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων στο πίσω μέρος και διάφορες άλλες μικρές λεπτομέρειες αποδεικνύουν ότι το αυτοκίνητο των εικόνων δεν είναι ένα S5, όπως θέλει να μας παραπλανήσει η Audi, αλλά το πρωτότυπο δοκιμών του νέου RS5.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο V6 τρίλιτρος κινητήρας που τοποθετήθηκε στο S5 με ισχύ 354 ίππων, θα αποτελέσει τη νέα μονάδα και του RS5, με την προσθήκη ωστόσο ενός ακόμα turbo. Αυτό, το οποίο πιθανότατα θα είναι και ηλεκτρικό, όπως το SQ7, θα επιτρέψει μια αύξηση της ισχύος κοντά στους 500 ίππους, με ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.

Σημειώστε ότι το σημερινό RS5 με τον V8 κινητήρα των 4,2 λίτρων, αποδίδει 450 ίππους και είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο αυτοκίνητο με επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα, ηλεκτρονικά περιορισμένη, 280 χλμ./ώρα.

Χάρη στο νέο πλαίσιο MLB EVO που βοήθησε το νέο A5 να χάσει περίπου 60 κιλά αλλά και τον μικρότερο σε μέγεθος και κυλίνδρους κινητήρα, το νέο RS5 αναμένεται τουλάχιστον 100 κιλά ελαφρύτερο. Έτσι, ακόμα και με την ίδια ισχύ, χάρη στην άμεση απόδοση μεγαλύτερης ροπής και ισχύος σε χαμηλότερες σ.α.λ., αναμένεται σημαντικά ταχύτερο από το σημερινό μοντέλο. Ένα supercar με προβιά τετράθυρου coupe.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ωστόσο η παρουσίαση του νέου κορυφαίου μοντέλου στη γκάμα του Α5 δεν αναμένεται πριν τα μέσα του 2017, καθώς πρέπει να δοθεί επαρκής «χώρος» εμπορικής παρουσίας στο S5 εντωμεταξύ. Οι πωλήσεις του δε, αναμένονται προς το τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018.

Image Credit: motor1.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!