To «πράσινο τέρας» της Mercedes – AMG (video)

Γιώργος Βαρίνος
To «πράσινο τέρας» της Mercedes – AMG (video)
Στις 24 Ιουνίου, στο φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ στο Ενωμένο Βασίλειο, η Mercedes – AMG θα αποκαλύψει τη συναρπαστική έκδοση R του κορυφαίου της GT.

Το σπορ κουπέ μοντέλο της AMG, η GT, έχει απαθανατιστεί εδώ και καιρό σε μορφή καμουφλαρισμένου πρωτότυπου να εκτελεί γρήγορους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε ότι πρόκειται για μια πιο γρήγορη έκδοση με τον κωδικό R, που έρχεται στις 24 Ιουνίου στο πασίγνωστο φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ.

Η Mercedes – AMG δεν δίνει περισσότερα στοιχεία, ωστόσο ο τετράλιτρος V8 κινητήρας με τα δύο turbo υπολογίζεται ότι τα αποδίδει 585 ίππους, δηλαδή αρκετά περισσότερους από τη βασική έκδοση S του μοντέλου που αρκείται στους 503 και κάτι λιγότερους από την Black Edition που φημολογείται ότι ετοιμάζεται και θα είναι η κορυφαία με πάνω από 600 ίππους. Η ροπή του αναμένεται να κορυφώνεται στα 700 Nm.

Αισθητικά το αυτοκίνητο φαίνεται να αντλεί στοιχεία από την αγωνιστική έκδοση GT3, με οροφή από ίνες άνθρακα, νέο καπό, κεντρική απόληξη της εξάτμισης και πιθανότατα χαμηλότερο βάρος.

Βελτιωμένη θα είναι επίσης και η αεροδυναμική, όπως φυσικά και οι επιδόσεις του υπέροχου αυτού κουπέ που ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στα supercars και τα sport GT.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!