«Κατηφόρα» για το νέο Top Gear

Πέτρος Πιτσίνης
«Κατηφόρα» για το νέο Top Gear
Το αυτοκινητικό σόου που προβάλλεται στο BBC σημειώνει χαμηλότερα νούμερα με τους τωρινούς παρουσιαστές, συγκριτικά με αυτά της εποχής των Κλάρκσον/Χάμοντ/Μέι.

Η απόλυση του Τζέρεμι Κλάρκσον από το BBC έφερε έναν «πονοκέφαλο» στο κανάλι, καθώς πήρε μαζί του τους Ρίτσαρντ Χάμοντ και Τζέιμς Μέι. Η αντικατάσταση της δημοφιλούς τριάδας θα ήταν δύσκολη και για αυτό το Top Gear «στήθηκε» από την αρχή με έξι παρουσιαστές, όμως η πρακτική αυτή δεν δείχνει να αποδίδει. Συγκεκριμένα, ο Κρις Έβανς και η παρέα του σημειώνουν νούμερα που δεν θυμίζουν σε τίποτα το παλιό σόου, με το τρίτο επεισόδιο να το παρακολουθούν 2,4 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά μέσο όρο. Ο αριθμός αυτός δεν ξεπέρασε ποτέ τα 2,8 εκ., ενώ το πρώτο επεισόδιο ήταν και το δημοφιλέστερο καθώς έφτασε τα 4.4 εκ.!

Συγκριτικά, περισσότεροι από 5 εκ. δέκτες συντονίζονταν στη συχνότητα του BBC για να παρακολουθήσουν το Top Gear με τους προηγούμενους παρουσιαστές, κατά μέσο όρο! Μάλιστα, η νέα παραγωγή έχει στη διάθεσή της πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και είναι ακόμη εντυπωσιακότερη από πλευράς σκηνικών, ενώ υπάρχει και το Extra Gear που δείχνει σκηνές που διαδραματίστηκαν πίσω από τις κάμερες. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου θα μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την επιτυχία της εκπομπής, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν εναγωνίως να ξεκινήσει το The Grand Tour στο Amazon, δηλαδή η νέα εκπομπή των Κλάρκσον/Χάμοντ/Μέι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!