Μοντετσεμόλο: «Τρία άτομα για τον... αντί-Έκλεστοουν!»

Νίκος Τσιώκος
Μοντετσεμόλο: «Τρία άτομα για τον... αντί-Έκλεστοουν!»
Ο Λούκα ντι Μοντετσεμόλο τόνισε ότι στη Formula1 θα πρέπει να ξεκινήσουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Μπέρνι Έκλεστοουν και πως για να γίνει αυτό θα χρειαστούν τρία άτομα και όχι ένα!

Αρνείται να παρατήσει τον ρόλο του ως αφεντικό της Formula1 ο Μπέρνι Έκλεστοουν, παρά το γεγονός ότι διανύει το 85ο έτος της ηλικίας του. Ο Βρετανός βρίσκεται πολλές δεκαετίες στα ηνία και πιστεύει ότι ακόμα έχει να προσφέρει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Λούκα ντι Μοντετσεμόλο, στην F1 θα πρέπει να ξεκινήσουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο αντικατάστασής του, όπως είπε στο CNN. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Ferrari τόνισε πως θα χρειαστούν τρία άτομα και όχι ένα! «Αργά ή γρήγορα η F1 θα πρέπει να σκεφτεί πώς θα αντικαταστήσει τον Μπέρνι (Έκλεστοουν).

Είναι φανταστικός άνθρωπος. Θα είναι αδύνατον και λάθος να βρεθεί ένας άνθρωπος να τον αντικαταστήσει. Είναι σημαντικό να σκεφτούν μία νέα κυβέρνηση. Για την F1 είναι καλύτερα να έχει τρεις διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Θα χρειαστεί ένα μικρό γκρουπ ανθρώπων, πολύ δυνατοί σε κάθε τμήμα, με επικεφαλή κάποιον που γνωρίζει την F1, έχει αίσθηση τι χρειάζονται η αγορά και οι οπαδοί», είπε ο Ιταλός για να σταθεί και στα στοιχεία που λείπουν. «Πρέπει να παραμείνει extreme sport. Σήμερα τα μονοθέσια είναι πολύ αργά.

Δεν ήμουν καθόλου χαρούμενος όταν άκουσα τον ήχο του κινητήρα να μην είναι όπως στο παρελθόν επειδή κάθε άθλημα έχει τα δικά του συστατικά. Μπορείτε να φανταστείτε την Ιταλία χωρίς μακαρόνια; Χρειάζεται ο ήχος, να υπάρχει μεγαλύτερη επαφή μεταξύ του κοινού και τον οδηγών. Υπάρχουν πολλά συστατικά που λείπουν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!