«Πρωταθλήτρια» στην οικονομία η νέα Mercedes S-Class

Πέτρος Πιτσίνης
«Πρωταθλήτρια» στην οικονομία η νέα Mercedes S-Class
Η λιμουζίνα της Mercedes-Benz βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανανέωση και με το νέο κινητήριο σύνολο που θα διαθέτει, θα έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση συγκριτικά με άλλα πολυτελή σεντάν.

Η νέα Mercedes-Benz S-Class βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, όμως γνωρίζουμε ήδη κάποια στοιχεία για αυτήν. Κάτω από το καπό της θα βρούμε τον νέο εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα της εταιρείας, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα μικρό ηλεκτρικό σύστημα 48V.

Πρόκειται για την «ήπια» υβριδική έκδοση του μοντέλου -καθώς υπάρχει και Plug-In Hybrid- και ο ηλεκτροκινητήρας θα βρίσκεται τοποθετημένος πάνω στο στρόφαλο, ενώ παράλληλα, θα παίζει το «ρόλο» του δυναμό και της μίζας. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα καθώς η Mercedes-Benz ήταν φειδωλή στις δηλώσεις της, ωστόσο αποκάλυψε ότι το ηλεκτρικό μοτέρ δεν θα είναι σε θέση να κινεί μόνο του το αυτοκίνητο, αλλά θα προσθέτει περίπου 20 ίππους στη συνολική απόδοση.

Επίσης, όταν ο κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει λιγότερες από 2.000 σ.α.λ., ο ηλεκτροκινητήρας θα αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος που στέλνεται στους τροχούς. Με αυτές τις αλλαγές, η φίρμα υπόσχεται βελτίωση της οικονομίας καυσίμου κατά 10 με 15%, ενώ αναμένεται το εν λόγω υβριδικό σύστημα να χρησιμοποιηθεί αργότερα κι από άλλες Mercedes-Benz.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!