Αυτό είναι το ισχυρότερο Volvo όλων των εποχών

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτό είναι το ισχυρότερο Volvo όλων των εποχών
To XC90 T8 Polestar είναι το δυνατότερο μοντέλο της Σουηδικής φίρμας μέχρι σήμερα, καθώς ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας του αποδίδει 421 ίππους!

Με την ονομασία Polestar, η Volvo λανσάρει τα γρήγορα μοντέλα της που μεταξύ άλλων, εστιάζουν και στην οδηγική απόλαυση. Το νέο τους SUV, το XC90, δεν «ξέφυγε» από το βελτιωτικό στόχαστρο και είναι το ισχυρότερο Volvo που έχουμε δει μέχρι στιγμής!

H απόδοση του T8 έχει ανέβει από τους 400 ίππους και τα 640 Nm ροπής, στα 425 άλογα και τα 678 Nm, τιμές διόλου ευκαταφρόνητες δεδομένου ότι προέρχονται από ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο μοτέρ άμεσου ψεκασμού. Βέβαια για να επιτευχθούν, χρησιμοποιείται και ένας ηλεκτροκινητήρας, ενώ δεν απουσιάζει το τούρμπο και ο κομπρέσορας.

Το αποτέλεσμα είναι το 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 5,5 δευτερόλεπτα και η οικονομία καυσίμου να μην επηρεάζεται σημαντικά, καθώς μιλάμε για ένα Plug-In Hybrid (επαναφορτιζόμενο υβριδικό). Το τμήμα Polestar της Volvo έχει εστιάσει και στην απόκριση του κιβωτίου ταχυτήτων αλλά και του γκαζιού, ώστε η αύξηση της ισχύος να γίνεται ευκολότερα αντιληπτή, όντας πιο άμεσο και σπορ. Μετά από το XC90, θα ακολουθήσουν και Polestar εκδόσεις για τα νέα S90/V90.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!