To Honda Civic Type-R σαρώνει στις Ευρωπαϊκές πίστες (video)

Πέτρος Πιτσίνης
To Honda Civic Type-R σαρώνει στις Ευρωπαϊκές πίστες (video)
Το Ιαπωνικό μοντέλο επιδόσεων έφτασε στη Γηραιά Ήπειρο και γίνεται το... σημείο αναφοράς στα Σιρκουί κάθε χώρας, καθώς θέτει νέα ρεκόρ για αυτοκίνητο με κίνηση στον εμπρός άξονα!

Το Honda Civic Type-R είναι από τα γρηγορότερα χάτσμπακ που μπορεί να αγοράσει κανείς και αυτό επιβεβαιώνεται από τις επιδόσεις του στις Ευρωπαϊκές πίστες. Η αρχή έγινε με τη φημισμένη «Πράσινη Κόλαση» (Νίρμπουργκρινγκ) της Γερμανίας (7:50.63), ωστόσο το Volkswagen Golf Clubsport S «έσπασε» το χρόνο του και έγινε εκείνο ο «εμπροσθιοκίνητος βασιλιάς».

Στα υπόλοιπα σιρκουί πάντως το Type-R συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς καθώς εντυπωσιάζει με τους χρόνους του, που άλλοτε θα μπορούσε να επιτύχει μόνο ένα supercar. Ενδεικτικά, ο Ματ Νιλ «γύρισε» την πίστα του Σίλβερστοουν στην Αγγλία σε 2:44.45 σε βρεγμένο οδόστρωμα, ενώ στο «στεγνό» πέτυχε ένα εντυπωσιακό 2:31.85. Στο Σπα, όπου διεξάγεται και το Βελγικό Γκραν Πρι, ο γύρος του Ρομπ Χαφ ολοκληρώθηκε σε 2:56.91 και στην ιστορική Μόντσα της Ιταλίας ο Νόρμπερτ Μίχελιτς κατάφερε να επιτύχει χρόνο 2:15.16!

Ο Τιάγκο Μοντέιρο ανέλαβε να συνεχίσει το «σερί» του Type-R στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στο σιρκουί του Εστορίλ (2:04.08) και τέλος, στο Ουγκαρόρινγκ «έγραψε» 2:10.85 με τον Μίχελιτς ξανά πίσω από το τιμόνι. Η Honda τονίζει ότι το αυτοκίνητο που τα πέτυχε όλα αυτά είναι ακριβώς όπως βγαίνει από την παραγωγή χωρίς κάποια «ελάφρυνση» ή μηχανική βελτίωση, ενώ «πατάει» πάνω σε κανονικά λάστιχα. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!