Φερστάπεν: «Η πιο δύσκολη μάχη της ζωής μου»

Νίκος Τσιώκος
Φερστάπεν: «Η πιο δύσκολη μάχη της ζωής μου»
Ως την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του χαρακτήρισε αυτή με τον Νίκο Ρόσμπεργκ στον αγώνα του Καναδά ο Μαξ Φερστάπεν.

Από πέρυσι που μπήκε στη Formula1 μας έχει συνηθίσει σε εκπληκτικές προσπεράσεις, όμως στον Καναδά μας έδειξε ότι διαθέτει κι άλλες ικανότητες. Ο λόγος για τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έχει αποδείξει από νωρίς ότι αξίζει να βρίσκεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στον αγώνα του Μόντρεαλ είχε μεγάλη μάχη με τον Νίκο Ρόσμπεργκ για την τέταρτη θέση.

Ο Ολλανδός μίλησε γι' αυτή και τη χαρακτήρισε ως την πιο δύσκολη της ζωής του. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή μου, αλλά επίσης με τη νέα μονάδα ισχύος. Ήταν δύσκολο για τη Mercedes να περάσει στη μεγάλη ευθεία, οπότε κάνουμε καλή πρόοδο. Απόλαυσα τους τελευταίους δέκα γύρους, θα έλεγα ότι ήταν οι πιο δύσκολοι της ζωής μου.

Ήμουν τέταρτος για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ήθελα να τα παρατήσω. Ήταν πολύ δύσκολη μάχη στο τέλος του αγώνα. Ο ρυθμός του Ρόσμπεργκ ήταν πολύ δυνατός, όμως καταφέραμε να μείνουμε μπροστά και ο τελευταίος γύρος ήταν πολύ θεαματικός», ανέφερε ο πιλότος της Red Bull. Όσο για το αποτέλεσμα, ήθελε βάθρο, όμως είναι ευχαριστημένος και με την τέταρτη θέση.

«Θέλαμε να τερματίσουμε στο βάθρο μπροστά από τη Williams, όμως σύντομα υποφέραμε με λίγο περισσότερο με τη φθορά των ελαστικών. Πιστεύω ότι λίγη βροχή θα μας βοηθούσε. Στην αρχή έσωσα τα ελαστικά μου και τα καύσιμα, καθώς γνώριζα ότι δεν μπορούσα να μείνω με τους δύο πρώτους. Όταν ο Ντάνιελ πλησιάσε, αποφάσισα πως ήταν καιρός να πιέσω. Μετά το Μονακό, είναι ωραίο που αφήνω αυτόν τον αγώνα με μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό μου».

Τέλος, μίλησε και για τη νέα πρόκληση στο Αζερμπαϊτζάν και στο Μπακού. «Τώρα κοιτάω μπροστά στο Μπακού. Είναι μία νέα εμπειρία για όλους, οπότε πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς θα είναι τα επίπεδα πρόσφυσης».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!