Πίεση σε Formula1 για απόσυρση της χορηγίας της Heineken

Νίκος Τσιώκος
Πίεση σε Formula1 για απόσυρση της χορηγίας της Heineken
Με ανοιχτή επιστολή στον Ζαν Τοντ, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Συμμαχία κατά του Αλκοόλ ζήτησε την απόσυρση της χορηγίας της Heineken από τη Formula1.

Πριν τη διεξαγωγή του Γκραν Πρι του Καναδά η διοίκηση της Formula1 γνωστοποίησε τη συνεργασία της με τη Heineken ως παγκόσμιος συνεργάτης. Ωστόσο, αν και το μήνυμα που περνούν οι δύο πλευρές είναι κατά του αλκοόλ με την καμπάνια «Αν οδηγείς, ποτέ μην πίνεις», η εν λόγω χορηγία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συμμαχίας κατά του Αλκοόλ, Μαριάν Σκαρ, έστειλε ανοιχτή επιστρολή στον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ. Με αυτή, ζήτησε την απόσυρση της χορηγίας της Heineken τονίζοντας πως έχει στο πλευρό της 40 παγκόσμιους οργανισμούς. «Υπήρχε μία αναφορά στο αλκοόλ κάθε πέντε δεύτερα κατά τη διάρκεια του περσινού Γκραν Πρι του Μονακό.

Το γκρουπ έχει τη στήριξη 40 οργανώσεων δημόσιας υγείας και κοινωνίας των πολιτών απ' όλον τον κόσμο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εν λόγω επιστολή. Βέβαια, είναι λίγο δύσκολο αυτό να γίνει στην πράξη, καθώς μιλάμε για... deal αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων λιρών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!