Θα πληρώσουν 50.000€ για 36 γραμμάρια!

Θα πληρώσουν 50.000€ για 36 γραμμάρια!

Θα πληρώσουν 50.000€ για 36 γραμμάρια!

Και ναρκωτικά να πουλούσαν, λιγότερο θα τους στοίχιζε… Τόσο όμως είναι το πρόστιμο που επέβαλε η FIA στη Hyundai, για τη χρήση ελαφρύτερων παραθύρων κατά 36 γρ.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά το ράλι Σαρδηνίας στο Hyundai i20 WRC του νικητή Τιερί Νεβίλ, οι τεχνικοί έφοροι ανακάλυψαν ότι τα πίσω πλευρικά παράθυρα του αυτοκινήτου δεν ήταν αυτά που είχαν δηλωθεί στην ομολογκασιόν.

Τα νέα παράθυρα βρέθηκαν 17 και 19 γραμμάρια ελαφρύτερα αντίστοιχα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 50.000€ από την FIA στην Hyundai.

Αρχικά υπήρξε φόβος και για τον μηδενισμό της συμμετοχής στο ράλι Σαρδηνίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη προς ανακούφιση του Βέλγου οδηγού και της ομάδας του.

Όπως παραδέχθηκε ο διευθυντής της ομάδας της Hyundai Μισέλ Ναντάν, ένα λάθος στα σχέδια που δόθηκαν στην τεχνική ηγεσία της FIA για την έγκριση του αυτοκινήτου, οδήγησε στην ανάγκη υιοθέτησης διαφορετικών τζαμιών στις πίσω πόρτες, καθώς τα αρχικά δεν ταίριαζαν. Έτσι, από τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, το ράλι Μόντε Κάρλο, η ομάδα χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα, ελάχιστα ελαφρύτερα.

Παρά το υψηλό πρόστιμο η Hyundai είναι μάλλον ευχαριστημένη που η FIA δεν επέβαλλε σκληρότερες ποινές και φυσικά δεν θα προβεί σε έφεση της απόφασης. Αντίθετα παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος της που δεν τροποποίησε τα αρχικά σχέδια και δεν ενημέρωσε τους τεχνικούς εφόρους. 

Best of internet