Αλόνσο: «Ήθελα νέα ελαστικά, όχι εγκατάλειψη»

Νίκος Τσιώκος
Αλόνσο: «Ήθελα νέα ελαστικά, όχι εγκατάλειψη»
Ο Φερνάντο Αλόνσο εξήγησε ότι στον Καναδά ζήτησε από τη McLaren να κάνει άλλο ένα πιτ στοπ και όχι να εγκαταλείψει, όπως ειπώθηκε, για να βάλει φρέσκο σετ ελαστικών.

«Θέλω να εγκαταλείψω», φέρεται να είπε ο Φερνάντο Αλόνσο στους μηχανικούς της McLaren μέσω της ενδοεπικοινωνίας στον αγώνα του Καναδά, όταν είδε ότι είναι εκτός βαθμών. Ωστόσο, ο Ισπανός εξήγησε ότι απλά ζήτησε να κάνει δεύτερο πιτ στοπ για να βάλει νέο σετ ελαστικών και όχι για να αποσυρθεί στο γκαράζ της ομάδας του Γουόκινγκ.

«Δεν είχαμε ρυθμό και στο τέλος ήμασταν έξω από τους βαθμούς. Έπρεπε να κάνω 55 γύρους με το ίδιο σετ ελαστικών. Όσοι ήταν τριγύρω μου έκαναν δύο πιτ στοπ και ήταν τρία δεύτερα πιο γρήγοροι, που δεν ήταν καλό. Είπα ότι μπορούσαμε να κάνουμε πιτ στοπ. Ήμασταν πολύ κοντά στους πόντους, 11η θέση, τίποτα δεν έγινε για να πάρουμε αυτόν τον τελευταίο βαθμό», ανέφερε, αρχικά, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν πήγαινε κάτι στραβά με το μονοθέσιό του και επανέλαβε πως απλά ήθελε φρέσκα ελαστικά. «Όχι όχι, τίποτα δεν πήγαινε στραβά, απλά δεν ήταν φρέσκα τα ελαστικά. Όταν πρέπει να σώσεις καύσιμα, είσαι δύο δεύτερα μακριά από τον ρυθμό και έχεις ελαστικά 50 γύρων, δεν είναι και τόσο διασκεδαστική η οδήγηση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!