Ραϊκόνεν: «Τα ελαστικά μου κόστισαν τον αγώνα»

Νίκος Τσιώκος
Ραϊκόνεν: «Τα ελαστικά μου κόστισαν τον αγώνα»
Ο Κίμι Ραϊκόνεν απέδωσε στα ελαστικά και στη χαμηλή τους θερμοκρασία στη μεγάλη ευθεία το γεγονός ότι δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από την έκτη θέση στον αγώνα του Καναδά.

Αν και θα μπορούσε να έχει καλύτερο πλασάρισμα, ο Κίμι Ραϊκόνεν τερμάτισε τον αγώνα του Καναδά στην έκτη θέση. Ο Iceman στάθηκε στο πρόωρο πιτ στοπ, ενώ τόνισε πως πάλευε σε όλον τον αγώνα με τα ελαστικά λόγω της χαμηλής τους θερμοκρασίας στη μεγάλη ευθεία και απέδωσε εκεί το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βρεθεί πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε πιτ στοπ, αλλά τελευταία στιγμή προσπάθησαν να μου πουν να μείνω (στην πίστα) επειδή ολοκληρωνόταν το καθεστώς του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Όμως, ήδη φρέναρα στο πιτ λέιν και ήταν πολύ αργά. Αν θα έκανε τη διαφορά αυτό; Δεν ξέρω, πάντα μπορείς να δημιουργείς θεωρίες.

Δεν ήταν εύκολο τριήμερο και προσπαθήσαμε να πάρουμε το μάξιμουμ μετά το πιτ στοπ. Καταφέραμε να προσπεράσουμε μερικούς, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα δεν ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε, αλλά αυτό που πήραμε σήμερα. Όταν έπρεπε να επιβραδύνω για να σώσω καύσιμα, τα ελαστικά κρύωναν και μετά πάλευα για να κάνω να λειτουργήσουν.

Ξόδεψα το περισσότερ του αγώνα σε αυτό. Στο τελευταίο κομμάτι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα επειδή έχαναν θερμοκρασία στη μεγάλη ευθεία και μετά πάλευα για μερικές στροφές πριν λειτουργήσουν εκ νέου καλά. Σε κάθε γύρο ήταν η ίδια ιστορία», είπε, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στην πίστα «Ζιλ Βιλνέβ», ο Φινλανδός.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι για μία ακόμα χρονιά ο Κίμι είναι υπό αμφισβήτηση και πως δεν έχει έρθει πιο νωρίς η ανανέωση του συμβολαίου του, η οποία και πέρυσι καθυστέρησε. Ο 36χρονος δεν αποκλείεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τη στιγμή που αναμένεται να κοινοποιηθεί η απόφαση του ίδιου της Ferrari και οι φήμες κάνουν... πάρτι, καθώς έχουν ακουστεί τα ονόματα των Νίκο Ρόσμπεργκ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρεζ, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, Ρομάν Γκροζάν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!