«Τέρμα» το γκάζι για το Audi Q2

Πέτρος Πιτσίνης
«Τέρμα» το γκάζι για το Audi Q2
Το μικρότερο crossover μοντέλο στην γκάμα της Γερμανικής φίρμας ετοιμάζεται και σε γρήγορη έκδοση με το όνομα SQ2 και αργότερα, ίσως δούμε το RSQ2!

Στην Audi φροντίζουν ώστε όλα τους τα μοντέλα, από το μικρότερο έως και το μεγαλύτερο, να έχουν μια τουλάχιστον γρήγορη έκδοση, με εξαίρεση να μην αποτελεί ούτε το νέο Q2. Το μικρότερο -μέχρι στιγμής- crossover της φίρμας ετοιμάζεται να παρουσιαστεί και ως SQ2, που θα έχει τονισμένη σπορ εμφάνιση και κινητήρα με υψηλή ιπποδύναμη.

Το γεγονός ότι μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το A3 (MQB) δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς της εταιρείας να υιοθετήσουν δοκιμασμένες λύσεις από το S3, όπως τον 2.0 TFSi με τους τέσσερις κυλίνδρους και τους 310 ίππους. Σύμφωνα με το AutoExpress, στην Audi περιμένουν να δουν πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος στις ακριβότερες εκδόσεις του Q2, ώστε να πράξουν αναλόγως. Αν όλα πάνε καλά, δεν αποκλείεται στη συνέχεια να δούμε και το RSQ2, που θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πεντακύλινδρο σύνολο των 2.5 λίτρων από το RS3 και το RSQ3, με απόδοση κοντά στα 340 άλογα! Πάντως, δεν θα πρέπει να περιμένουμε κανένα από τα δύο μοντέλα, πριν από το 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!