Επιστροφή στην Ευρώπη για Formula1 με Αζερμπαϊτζάν

Νίκος Τσιώκος
Επιστροφή στην Ευρώπη για Formula1 με Αζερμπαϊτζάν
Στην ευρωπαϊκή ζώνη επιστρέφει η Formula1, μετά την... παρένθεση του Καναδά. Σειρά έχει το ολοκαίνουριο Αζερμπαϊτζάν. Χέμπερι: «Σημαντικές οι ελεύθερες δοκιμές».

Από τα τέλη Απριλίου η δράση της Formula1 έχει έρθει στην Ευρώπη, αρχής γενομένης με το Γκραν Πρι της Ρωσίας. Ακολούθησε η Ισπανία για να έχουμε μία... παρένθεση στη Βόρειο Αμερική και στον Καναδά. Πλέον, επιστρέφει στην ευρωπαϊκή ζώνη, όπου θα παραμείνει μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σειρά έχει η ολοκαίνουρια πίστα του Αζερμπαϊτζάν, που θα φιλοξενήσει φέτος για πρώτη φορά αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα αποτελέσει το GP όλης της Γηραιάς Ηπείρου. Έτσι, άπαντες πάνε στο άγνωστο, με τον Πολ Χέμπερι να τονίζει ότι θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (17/6).

«Έχουμε ακούσει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την πίστα και φαίνεται ότι ο χαρακτήρας της, το μήκος γύρου και η ταχύτητα θα την κάνουν ξεχωριστή. Ποτέ δεν είναι εύκολο, όταν πας σ' ένα σιρκουί για πρώτη φορά, αλλά οι συνθήκες και τα ελαστικά είναι ίδια για όλους.

Οι γόμες που έχουμε επιλέξει θα ανταπεξέλθουν σε μία μεγάλη ποικιλία συνθηκών. Τώρα, βέβαια, εξαρτάται από τις ομάδες να πάρουν το μέγιστο από τις επιλογές τους και να βρουν τις καλύτερες δυνατές στρατηγικές. Γι' αυτό, οι ελεύθερες δοκιμές θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές».

Από εκεί και πέρα, να υπενθυμίσουμε ότι η Pirelli έχει διαθέσει για το Μπακού την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα. Τέλος, να σημειώσουμε πως μετά το Αζερμπαϊτζάν η δράση της F1 συνεχίζεται σε Αυστρία, Μ. Βρετανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Βέγλιο και Ιταλία πριν μεταβεί σε Ασία και Νότιο Αμερική για το φινάλε της σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!