Σάρωσε η Ford στο rally cross (video)

Γιώργος Βαρίνος
Σάρωσε η Ford στο rally cross (video)
Μόλις στην 5η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, με το νέο Focus RS RX, η Ford με τον Αντρέας Μπάκερουντ κέρδισε όλες τις κατατακτήριες, ημιτελικό και τελικό.

Για πρώτη φορά στη μικρή ιστορία των αγώνων rally cross, ένας κατασκευαστής κατακτά όλες τις κατατακτήριες ενός αγώνα, τον ημιτελικό και τον τελικό, αποσπώντας το μέγιστο της βαθμολογίας.

Μαζί με την πρώτη νίκη στην πέμπτη μόλις συμμετοχή της με το νέο Focus RS RX, η Ford σάρωσε ταυτόχρονα όλα τα σκέλη του αγώνα της Νορβηγίας, καθώς ο τοπικός οδηγός Αντρέας Μπάκερουντ βρέθηκε σε απίστευτη φόρμα και με το αυτοκίνητο ακριβώς στα μέτρα του.

Έχοντας να συναγωνιστεί «ιερά τέρατα» των αγώνων ράλι όπως τον Σεμπαστιέν Λέμπ και τον Πέτερ Σόλμπεργκ, που κέρδισε πέρυσι το πρωτάθλημα rally cross, ο Νορβηγός οδηγός δεν είχε καθόλου εύκολο έργο, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video, κατάφερε όμως το αδύνατο, να κερδίσει όλα τα σκέλη στα οποία συμμετείχε.

Με αυτό το δεδομένο, έφτασε πολύ κοντά στη βαθμολογία τους πρωτοπόρους Έκστρομ, Σόλμπεργκ, Λεμπ και Κριστόφερσον, όντας στην ουσία τέταρτος με 81 βαθμούς, καθώς Λεμπ και Κριστόφερσον μοιράζονται την τρίτη θέση με 83 βαθμούς.

Με 7 αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και πιθανώς να δούμε πλέον και τη Ford να διεκδικεί το πρωτάθλημα από την Citroen και τον Σόλμπεργκ, εκτός από την Audi την Peugeot και την VW.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!