Ανανέωση από το φθινόπωρο για το Renault Clio

Ανανέωση από το φθινόπωρο για το Renault Clio

Ανανέωση από το φθινόπωρο για το Renault Clio

Με μικρές αισθητικές αλλαγές και την προσθήκη ενός ακόμη κινητήρα diesel θα συνεχίσει την εμπορική του καριέρα το δημοφιλές γαλλικό σούπερ μίνι.

Το Renault Clio 4ης γενιάς που βρίσκεται στην αγορά από το 2012, άλλαξε εντελώς τη σχεδιαστική κατεύθυνση της Renault και όχι μόνο στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Στην ουσία αποτέλεσε τον προπομπό μιας νέας αισθητικής προσέγγισης της γαλλικής εταιρείας που στη συνέχεια εκφράστηκε με τα Captur, Megane και Talisman, ενώ αναμένονται τα νέα Kadjar και Scenic, όλα πιστά στο μοτίβο του λάνσαρε το Clio.

Το εξαιρετικά πετυχημένο Clio που παίζει πάντα στο top 3 των ευρωπαϊκών πωλήσεων της κατηγορίας B, θα λανσαριστεί εκ νέου το φθινόπωρο με πολύ μικρές αισθητικές αλλαγές, καθώς, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει με ευκολία, μια νέα σχεδίαση ήταν το τελευταίο που χρειαζόταν.

Το ανανεωμένο Clio λοιπόν θα έχει μικρές διαφοροποιήσεις στη μάσκα εμπρός και σε λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω. Νέα σχέδια ζαντών και νέα χρώματα αμαξώματος θα είναι τα στοιχεία διαφοροποίησης του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, έχουμε βελτιωμένα υλικά σε επενδύσεις και ταμπλό, η σχεδίαση του οποίου δεν αλλάζει. Στον προαιρετικό εξοπλισμό των πιο πλούσιων εκδόσεων της γκάμας θα προστεθούν αισθητήρες στάθμευσης εμπρός, καθώς και κάμερα όπισθεν. Τρία προηγμένα συστήματα multimedia και η μοναδική δυνατότητα για την κατηγορία τοποθέτησης ενός high end συστήματος ήχου της Bose διατηρούνται ως είχαν.

Στα μηχανικά μέρη, έχουμε την προσθήκη του diesel κινητήρα των1,5 λίτρων με ισχύ 110 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων στη γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων, όπως επίσης και αυτή του χειροκίνητου κιβωτίου  έξι σχέσεων ως βασικής επιλογής με τον κινητήρα βενζίνης TCe των 120 ίππων.

Με αυτές τις προσθήκες το Renault Clio διατίθεται σε έντεκα διαφορετικούς συνδυασμούς κινητήρων – κιβωτίων, προσφέροντας μια από τις μεγαλύτερες επιλογές εκδόσεων στην κατηγορία του.

Με το λανσάρισμα του ανανεωμένου Clio το φθινόπωρο θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση εξοπλισμού Initiale Paris, με ένα ειδικό γκρι μεταλλικό χρώμα αμαξώματος, επενδύσεις δέρματος Nappa σε τιμόνι και επιλογέα, δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα και κορυφαίο εξοπλισμό με επιπλέον φώτα led. 

Best of internet