Αυτή είναι η φιλικότερη προς το περιβάλλον Mercedes

Αυτή είναι η φιλικότερη προς το περιβάλλον Mercedes

Αυτή είναι η φιλικότερη προς το περιβάλλον Mercedes

Η GLC Fuel Cell είναι το πιο «πράσινο» μοντέλο της εταιρείας καθώς συνδυάζει δύο επαναστατικές τεχνολογίες και δεν ρυπαίνει καθόλου την ατμόσφαιρα! 

Ένα διαφορετικό Plug-In Hybrid (επαναφορτιζόμενο υβριδικό) μοντέλο έφτιαξε η Mercedes-Benz που ακούει στο όνομα GLC Fuel Cell. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα υβριδικά που χρησιμοποιούν και συμβατικό βενζινοκινητήρα μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα, το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών καυσίμου, παράλληλα με τον ηλεκτρισμό! Έτσι, γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο που τα συνδυάζει και δεν παράγει ούτε γραμμάριο ρύπων, καθώς από την εξάτμιση αυτής της GLC βγαίνει μόνο καθαρό... νερό! 

Έχει δύο ντεπόζιτα για το υδρογόνο με συνολική χωρητικότητα 4,3 κιλά, όπου αποθηκεύεται σε πίεση 700bar. Το ένα βρίσκεται κάτω από το κέντρο του αυτοκινήτου και το άλλο εγκάρσια στο πίσω μέρος και η συνολική αυτονομία που προσφέρει αυτή η ποσότητα καυσίμου είναι 450 χιλιόμετρα! Συνεπώς, ο οδηγός της GLC Fuel Cell μπορεί να οδηγήσει συνολικά 500 χιλιόμετρα, αν έχει φορτίσει πλήρως και την μπαταρία των 8kWh! Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει από του χρόνου να διατίθεται σε περιοχές με επαρκές δίκτυο ανεφοδιασμού για υδρογονοκίνητα οχήματα, όπως η Ιαπωνία και η Καλιφόρνια. Ακόμη, δεν έχει αποφασιστεί αν θα φτάσει και στην Ευρώπη. 

Best of internet