Χόρνερ: «Φερστάπεν, Ρικιάρντο και μετά το 2017»

Νίκος Τσιώκος
Χόρνερ: «Φερστάπεν, Ρικιάρντο και μετά το 2017»
Ο Κρίστιαν Χόρνερ αποκάλυψε ότι οι Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο θα αποτελέσουν το οδηικό δίδυμο της Red Bull και μετά το 2017, ενώ εξήγησε τους λόγους για την αντικατάσταση του Ντανιίλ Κβιάτ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1 ο Κρίστιαν Χόρνερ μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αντικατάσταση του Ντανιίλ Κβιάτ, τον Μαξ Φερστάπεν, τις φήμες περί... μετακόμισης του Ντάνιελ Ρικιάρντο στη Ferrari, καθώς και για το οδηγικό δίδυμο.

Ο επικεφαλής των «κόκκινων ταύρων» διέψευσε τα σενάρια, επιβεβαίωσε ότι ο Ολλανδός και ο Αυστραλός θα συνεχίσουν την επόμενη χρονιά και αποκάλυψε πως οι δυο τους θα παραμείνουν στην ομάδα του Μίλτον Κέινς και μετά το 2017.

Όσο για τον Κβιάτ, εξήγησε τους λόγους που οι Αυστριακοί οδήγησαν στην αντικατάσταση του Ρώσου και με τα λεγόμενά του άφησε να εννοηθεί πως τα ατυχήματα του Ρώσου στο Σότσι αποτέλεσαν τη... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!

Αναλυτικά, ένα απόσπασμα της συνέντευξής του και τα όσα είπε:

Για το ότι η μετακίνηση του Φερστάπεν στη Red Bull ήταν πρωτοβουλία του Χέλμουτ Μάρκο: «Κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι της Ρωσίας ο Χέλμουτ κι εγώ συζητήσαμε το ενδεχόμενο ο Μαξ να κάνει δοκιμές για τη Red Bull αργότερα μέσα στη χρονιά, πιθανόν στις δοκιμές του Σίλβερστοουν.

Όμως, μετά τα γεγονότα στον αγώνα της Ρωσίας, ανέλαβε τον σχδιασμό και σε συνδυασμό με άλλα ενδιαφέροντα επιτάχυνε τη διαδικασία. Ο Χέλμουτ κι εγώ συζητήσαμε μία πρόωρη μετακίνηση ο Ντίτριχ (Μάτεσιτς) πήρε την τελική απόφαση και ήταν απολύτως η σωστή».

Για το αν στην απόφαση των «κόκκινων ταύρων» έπαιξαν ρόλο τα ατυχήματα του Κβιάτ στη Ρωσία: «Είχαμε πολλές κακές πληροφορίες για τους οδηγούς στο μονοθέσιο και στον προσομοιωτή. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ντανιίλ πάλευε σε σύγκριση με τον ομόσταυλό του σε συγκεκριμένες πτυχές του μονοθεσίου. Οπότε ήρθε (η απόφαση) σε συνδυασμό με αυτό και την περαιτέρω πίεση.

Οπότε ήταν σωστό να τον απομακρύνουμε από αυτή την πίεση και να τον επαναφέρουμε σ' ένα περιβάλλον που ήταν οικείο. Αν η Red Bull δεν αξιολογούσε τον Ντανιίλ ως ένα εξαιρετικό ταλέντο, η συνεργασία θα είχε ολοκληρωθεί».

Για τη φημολογία περί... μετακόμισης του Ρικιάρντο στη Ferrari, με αφορμή τη λήξη του συμβολαίου του στο τέλος του 2016: «Λάθος. Δεν λήγει τη φετινή σεζόν. Όλοι αυτοί που μιλούν (για ενδεχόμενη μεταγραφή στη Scuderia) γνωρίζουν το συμβόλαιό του; Όχι».

Για το αν αυτό σημαίνει ότι η RBR θα έχει το ίδιο οδηγικό δίδυμο και το 2017: «Ναι. Αλλά όχι μόνο για το 2017!».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!