Κανονικά και με νέο σασί ο Μάγκνουσεν

Νίκος Τσιώκος
Κανονικά και με νέο σασί ο Μάγκνουσεν
Οι αγωνοδίκες επέτρεψαν στον Κέβιν Μάγκνουσεν να αγωνιστεί στον Καναδά, ο Δανός θα εκκινήσει από την τελευταία θέση και θα το πράξει με νέο σασί.

Αφού δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές, ο Κέβιν Μάγκνουσεν δεν κάλυψε το 107% του πρώτου χρόνου στο Q1 και ήταν στην κρίση των αγωνοδικών αν θα τρέξει ή όχι στον Καναδά. Τελικά, ο Δανός πήρε το... πράσινο φως και θα εκκινήσει από την τελευταία θέση, με τον Μάρκους Έρικσον να χάνει τις δύο από τις τρεις θέσεις της ποινής του.

Μάλιστα, θα το πράξει με νέο σασί, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την ευθύνη για το ατύχημά του στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. «Θα έχουμε το σασί που είχαμε πριν από αυτό. Το ζημιωμένο θα επισκευαστεί και είμαι σίγουρος ότι όταν γίνει αυτό θα είναι το καλύτερο σασί. Ήταν περίεργο το ατύχημα.

Είχαμε βάλει ένα σετ ελαστικών και είχα ήδη έναν γύρο που δεν είχαν ζεσταθεί και μετά γλιστρούσαν πολύ. Η θερμοκρασία της πίστας ήταν πολύ χαμηλή. Εγώ οδηγώ το μονοθέσιο και πρέπει να το κρατήσω μακριά από τους τοίχους. Είναι δική μου ευθύνη», ήταν τα λόγια του. Όσο για το τι είναι πιθανό στον αγώνα, η απάντησή του ήταν: «Οτιδήποτε».

Τέλος, ελπίζει σε βροχή, καθώς τόνισε πως σε τέτοια περίπτωση άπαντες έχουν την πιθανότητα για νίκη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκκίνηση από το πιτ λέιν. «Θα μπορούσα να εκκινήσω 15ος ή 16ος. Θα έχουμε ελεύθερη επιλογή, αν ξεκινήσει να βρέχει και μπορούμε να αλλάξουμε υλικό και να εκκινήσουμε από το πιτ λέιν.

Θα είναι εντάξει, πάντα υπάρχουν θετικά. Θα είναι ωραία, αν μοιάζει με τον αγώνα του 2011 επειδή σ' εκείνον μπορούσαν να κερδίσουν όλοι. Αυτό που εννοώ είναι ότι δε χρειάζεται να είσαι γρήγορος σε τέτοιες περιστάσεις. Πρέπει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις και ο Τζένσον (Μπάτον, είχε κερδίσει υπό βροχή το 2011) είχε πάρει την τέλεια απόφαση τότε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!