H πιο... ευγενική προσπέραση στην ιστορία! (video)

Πέτρος Πιτσίνης
H πιο... ευγενική προσπέραση στην ιστορία! (video)
Διατηρώντας την ψυχραιμία του και κάνοντας έξυπνη κίνηση, ο οδηγός του κόκκινου IΧ δίδαξε... ήθος και κατάφερε να προσπεράσει το προπορευόμενο όχημα με τακτ!

Η κατάληψη της αριστερής λωρίδας σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας είναι μια λανθασμένη αλλά συνηθισμένη πρακτική, όμως δεν καταλήγει πάντοτε σε καυγά μεταξύ των οδηγών. Αντιθέτως, υπάρχουν κάποιες -ελάχιστες- περιπτώσεις που το πρόβλημα λύνεται με ευγένεια και διάλογο, όπως η περίπτωση που ακολουθεί. Ο οδηγός του κόκκινου IX δεν μπορούσε να προσπεράσει το λευκό βαν εμπρός του, τουλάχιστον όχι νόμιμα, αφού θα έπρεπε να το κάνει από τη δεξιά λωρίδα.

Εκείνος, επέλεξε να μην αρχίσει να «παίζει» τα φώτα, να κολλάει στον προφυλακτήρα του ή να κορνάρει, αλλά να... πάρει τηλέφωνο στον αριθμό που έγραφε επάνω το αυτοκίνητο, καθώς ο υδραυλικός που το έχει στην κατοχή του αναγράφει πάνω σε αυτό τα στοιχεία του. Ο άνδρας που το σήκωσε καθόταν στη θέση του συνοδηγού και είπε στον οδηγό να κάνει δεξιά, ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία πίσω του, ύστερα από τη σύντομη κουβέντα του στο τηλέφωνο με τον άλλο χρήστη του δρόμου. Βέβαια, το λευκό φορτηγάκι δεν πήγαινε αργά αφού κινούταν στο όριο ταχύτητας των 110 χλμ./ώρα, όμως ως γνωστών η αριστερή λωρίδα δεν είναι για την κίνηση των οχημάτων αλλά την προσπέραση και με την ολοκλήρωση της τελευταίας, ο οδηγός υποχρεούται να επανέλθει στη δεξιά. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!