Όταν ο Λάουντα «γρονθοκόπησε» τον Μοχάμεντ Αλί

Όταν ο Λάουντα «γρονθοκόπησε» τον Μοχάμεντ Αλί

Όταν ο Λάουντα «γρονθοκόπησε» τον Μοχάμεντ Αλί

Τι συνέδεε τον θρυλικό μποξέρ με τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 και γιατί του επέτρεψε να τον «γρονθοκοπήσει»;

Μία άγνωστη πτυχή του Μοχάμεντ Αλί αποκάλυψε ο Νίκι Λάουντα. Ο Αυστριακός πρώην πιλότος της Formula 1 είχε συναντήσει το 1977 τον θρύλο του μποξ σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης αμέσως μετά το Γκραν Πρι των ΗΠΑ. Όπως θυμάται ο Λάουντα, «ο Αλί ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Μόλις μπήκα στο δωμάτιο, άρχισε να κάνει ‘’μπρουμ, μπρουμ’’. Είχε γνώσεις γύρω από τη Formula 1. Μου επέτρεψε να του δώσω μία γροθιά στη μύτη, εννοείται όμως ότι απέφυγε το χτύπημα. Ήταν μία συνάντηση, που δεν ξεχνάς ποτέ!».

Στη φωτογραφία διακρίνεται στο βάθος και η πρώην κυρία Λάουντα, Μαρλένε Κνάους, που παρακολουθεί χαμογελώντας το περιστατικό.

Ο Αλί θαύμαζε τον Λάουντα μετά το σοβαρό ατύχημα του Αυστριακού το 1976 στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, που του είχε αφήσει ανεξίτηλα σημάδια από εγκαύματα. Τον σεβασμό του παγκόσμιου πρωταθλητή του μποξ είχε κερδίσει ο τότε πιλότος της Ferrari, επειδή έχασε μόλις δύο αγώνες μετά το ατύχημά του και ακολούθως επανήλθε στα Γκραν Πρι της Formula 1. Μάλιστα, ο Αλί θέλησε να μάθει από τον ίδιο τον Λάουντα όλες τις λεπτομέρειες κατά τη συνάντησή τους στο ξενοδοχείο. Να σημειώσουμε, ότι την ίδια χρονιά κατέκτησε ο Αυστριακός το δεύτερο από τα συνολικά τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα της Formula 1, που κατέχει.

Τα αισθήματα ήταν πάντως αμοιβαία, αν κρίνουμε και από τις δηλώσεις του Λάουντα μετά τον θάνατο του θρυλικού μποξέρ, ότι «με τον Μοχάμεντ Αλί πέθανε ο σπουδαιότερος αθλητής, που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου».

Best of internet