Άνοιξαν οι παραγγελίες για τον νέο Σκορπιό από την Fiat

Γιώργος Βαρίνος
Άνοιξαν οι παραγγελίες για τον νέο Σκορπιό από την Fiat
Το νέο Abarth 595 είναι η εξέλιξη του εμβληματικού μοντέλου: πιο ισχυροί κινητήρες, ακόμα πιο πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός και πληθώρα καινοτόμων προϊόντων, μερικά από τα οποία συνήθως προορίζονται για αυτοκίνητα υψηλότερης κατηγορίας. Η Fiat ήδη δέχεται παραγγελίες!

Με σημαντικές αλλαγές παρουσιάζεται η πιο γρήγορη εκδοχή του Fiat 500. Το νέο Abarth 595 διατίθεται ως hatchback ή convertible, καθώς και σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (595, 595 Turismo και 595 Competizione) και τρία επίπεδα ισχύος κινητήρα. Πολλές από τις αναβαθμίσεις που παρουσιάζονται είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκτήθηκε μέσα από την εξέλιξη του 695 Biposto, το αποκαλούμενο «το μικρότερο των supercars» που φέρνει πραγματικές αγωνιστικές συγκινήσεις και τεχνολογία σε αυτοκίνητο δρόμου κανονικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές είναι:

  • H αυξημένη ισχύς του κινητήρα 1.4 T-jet που εξοπλίζει τις εκδόσεις 595 (145HP) και 595 Turismo (165HP), η τελευταία με τουρμπίνα Garrett.
  • Το 595 Competizione διατίθεται τώρα προαιρετικά με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Abarth D.A.M.) για τη βελτίωση της πρόσφυσης σε ακραίες συνθήκες.
  • Αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping) για 595 Turismo και 595 Competizione.
  • Νέος ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, νέος και πιο τονισμένος πίσω διαχύτης και νέα ειδικά ένθετα.
  • Τα νέα πολυελλειπτικά κάτοπτρα των εμπρός φώτων και τα νέα φώτα ημέρας LED ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό της βασικής έκδοσης ενώ οι προβολείς Xenon ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό των πιο πλούσιων εκδόσεων.
  • Οι νέες 17’’ ζάντες αλουμινίου Granturismo είναι 7% ελαφρύτερες και διαθέτουν 50% μεγαλύτερη επιφάνεια ψύξης.
  • Νέα χρώματα αμαξώματος: κίτρινο Modena, κόκκινο Abarth, λευκό Iridato τριπλής επίστρωσης και δίχρωμοι συνδυασμοί μαύρο Scorpione /μπλε Podio, μαύρο Record/γκρι Scorpione και Pista γκρι/κόκκινο Abarth.
  • Οι εσωτερικοί χώροι είναι ακόμα πιο αποκλειστικοί με τη χρήση νέων επενδύσεων, όπως Alcantara® και ανθρακονήματα.
  • Τα καθίσματα Corsa της Sabelt από δέρμα και Alcantara® με ανθρακονημάτινο κέλυφος είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας.
  • Νέο σπορ flat-bottom τιμόνι με viewfinder και πίνακας οργάνων που είναι σχεδιασμένος κατά το πρότυπο των αγωνιστικών.
  • Ντεμπούτο του συστήματος Uconnect – που διαθέτει δύο HD εκδόσεις 5’’ και 7’’ με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και πλοηγό – καθώς και το ισχυρό σύστημα Hi-Fi 480W BeatsAudio™ με επτά ηχεία.

Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες είναι η αυξημένη ισχύς του κινητήρα T-jet 1.4 που έχει τοποθετηθεί στις εκδόσεις 595 και 595 Turismo. Η πρώτη αποδίδει 145HP και 206 Nm μέγιστη ροπή, ενώ η δεύτερη αγγίζει τα 165HP και 230 Nm. Επιπλέον, η τελευταία είναι εφοδιασμένη με μία τουρμπίνα Garrett. Από την άλλη πλευρά, το 595 Competizione με τους 180HP είναι το αυτοκίνητο για οδηγούς που ποθούν την αδρεναλίνη της αγωνιστικής οδήγησης σε επίπεδο επιδόσεων και τεχνικών χαρακτηριστικών. Με επιτάχυνση 0-100 σε 6.7" και ασφαλές φρενάρισμα με το σύστημα πέδησης Brembo με τετραπίστονες αλουμινένιες monoblock δαγκάνες, η απόλαυση να βρίσκεσαι πίσω από τα ανατομικά "Abarth Corsa της Sabelt" καθίσματα είναι γεγονός. Επιπλέον, ο κινητήρας αποδίδει 132HP/λίτρο, ως αποτέλεσμα της υψηλής απόδοσης του συστήματος εξάτμισης Record Monza dual mode. Αυτή η αποκλειστική λειτουργία είναι διαθέσιμη για το σύνολο της σειράς, κατόπιν παραγγελίας, μαζί με την εξάτμιση Record Modena που εξασφαλίζει ταυτόσημες επιδόσεις σε συνδυασμό με μια λιγότερο επιθετική στην όψη απόληξη.
Στον βασικό εξοπλισμό, όλες οι εκδοχές του κινητήρα T-jet 1.4 συνδυάζονται με ένα 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ παράλληλα μπορούν να εφοδιαστούν με ρομποτικό κιβώτιο ταχυτήτων Abarth με πτερύγια.

Το νέο Abarth 595 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του στο οποίο ταιριάζει ένα πραγματικά αποκλειστικό μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Abarth D.A.M.), για εξαιρετικές επιδόσεις.
Το Abarth D.A.M. είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας και στο 595 Competizione διατίθεται με μηχανικό σύστημα μετάδοσης το οποίο προέρχεται απευθείας από την εμπειρία που αποκτήθηκε με το 695 Biposto.
Το Abarth D.A.M. εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του 595 Competizione και βελτιώνει την πρόσφυση σε ακραίες συνθήκες. Διασφαλίζει την επαρκή μεταφορά ροπής μεταξύ των εμπρός τροχών όταν και οι δύο έχουν λιγότερη πρόσφυση (ένα τυπικό παράδειγμα είναι η διαφορετική ταχύτητα στην έξοδο από στροφή αντιμετωπίζοντας υψηλές πλευρικές δυνάμεις). Ο εξοπλισμός αυτός επιτρέπει στον οδηγό να εξισορροπήσει και να εξαλείψει την υποστροφή.
Το Abarth D.A.M. περιέχεται στο νέο πακέτο Performance – που διατίθενται στο νέο Abarth 595 Competizione μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων – και περιλαμβάνει 17" ζάντες Supersport και καθίσματα Sabelt με δέρμα/Alcantara® με ανθρακονημάτινο κέλυφος και έξτρα πακέτο εξατομίκευσης.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν Ραδιόφωνο Uconnect™ 5" με οθόνη αφής και υπηρεσίες Live Uconnect στον βασικό εξοπλισμό. Για πρώτη φορά εμφανίζονται στην γκάμα το Uconnect™ 7" HD, μια γρήγορη πλατφόρμα με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και πλοήγηση. Το σύστημα Uconnect 7" HD διατίθεται με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και Abarth Telemetry για μέτρηση οδηγικών επιδόσεων με προφορτωμένη χαρτογράφηση πιστών με σκοπό τη μελέτη του στυλ οδήγησης και την βελτίωσή του. Τα αποτελέσματα και η πρόοδος του κάθε οδηγού μπορούν φυσικά να μοιραστούν στις σχετικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Διαθέσιμα για το Uconnect 7" κατόπιν παραγγελίας θα είναι και τα Apple CarPlay και Google Android Auto που θεωρούνται οι καλύτερες smartphone λύσεις για Apple iOS και Android, επιτρέποντας γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και στο περιεχόμενο του smartphone μέσω της οθόνης αφής των νέων Abarth 595.
Τέλος, την εμφάνισή του στο νέο Abarth 595 κάνει και το εκλεπτυσμένο και ισχυρό σύστημα BeatsAudio™ με επτά ηχεία, το οποίο θα κερδίσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της μουσικής. Συνέπεια της συνεργασίας με την Beats by Dr. Dre, το σύστημα BeatsAudioTM μπορεί να υπερηφανεύεται για την εντυπωσιακή ισχύ των 480 watts. Το σύστημα ήχου διαθέτει δύο twitter στις εμπρός κολόνες, δύο midwoofers 165mm στις μπροστινές πόρτες, δύο ηχεία 165χλς στα πίσω πλαϊνά πάνελ και ένα subwoofer 200mm στη θέση της ρεζέρβας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!