Αξέχαστες διαδρομές (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Αξέχαστες διαδρομές (vid)
Η Ford σε συνεργασία με την BP και την Castrol δημιούργησαν μία σειρά βίντεο που περιλαμβάνει γνωστές αλλά και άγνωστες μαγευτικές διαδρομές της Ευρώπης.

Σε έξι συνολικά βίντεο, ο αυτοκινητιστικός συντάκτης Steve Sutcliffe εξερευνά δρόμους που πολλές φορές οι μηχανικοί της Ford Performance χρησιμοποιούν για την έρευνα και την εξέλιξη των αυτοκινήτων Ford. Για κάθε βίντεο ο Sutcliffe οδηγούσε ένα Ford που ταίριαζε άριστα στη διαδρομή, όπως τo νέo Focus RS, η Mustang 5.0 V8 GT, η Mustang 2.3 EcoBoost, το Focus ST, το Focus ST diesel και το Fiesta ST.

Οι διαδρομές αξιολογήθηκαν με κριτήρια όπως οδηγική απόλαυση, ποιότητα οδοστρώματος, προσβασιμότητα, φιλοξενία, τοπίο και φαγητό/ποτό. Οι ερευνητές διανύσαν 15.000 χλμ. σε 12 μήνες για να εντοπίσουν τις πιο συναρπαστικές διαδρομές.

Η πρώτη με τίτλο «ΡΟΥΜΑΝΙΑ, Transfăgărășan Highway» είναι ήδη έτοιμη! Έχει μήκος 330 km, περιλαμβάνει πάνω από 100 φουρκέτες και προσφέρει από τα πιο απίστευτα τοπία στην Ευρώπη. Το μαγευτικό πέρασμα με θέα το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στη Ρουμανία είναι μία από τις έξι διαδρομές.

Για κάθε βίντεο “Europe’s Greatest Driving Roads”, ο Sutcliffe οδηγούσε ένα Ford που ταίριαζε άριστα στη διαδρομή, όπως τα νέα Focus RS, Mustang 5.0 V8 GT, Mustang 2.3 EcoBoost, Focus ST, Focus ST diesel και Fiesta ST.

Δείτε το video!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!