Σάινθ: «Λάθος υπολογισμός»

Νίκος Τσιώκος
Σάινθ: «Λάθος υπολογισμός»
Ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ έκανε λόγο για λάθος υπολογισμό, ώστε να χτυπήσει στον τοίχο των πρωταθλητών και να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, τη στιγμή που κυνηγούσε την πρόκριση στο Q3.

Σε λάθος υπολογισμό απέδωσε το ατύχημά του ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ στη δεύτερη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών του Καναδά. Ο Ισπανός χτύπησε στον τοίχο των πρωταθλητών με το πίσω μέρος του μονοθεσίου του, ώστε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, ενώ κυνηγούσε την πρόκριση στο Q3, με τον ίδιο να νιώθει χάλια με το εν λόγω λάθος, καθώς νόμιζε πως υπήρχε χώρος.

«Ήμασταν πολύ δυνατοί στο FP3 και όταν ξεκίνησα να κάνω γύρους στο Q1, είδα ότι ήμασταν λίγο πιο μακριά. Ξέραμε ότι στις κατατακτήριες δοκιμές οι κινητήρες της Mercedes θα έκαναν ένα βήμα, όμως ήμασταν αρκετά άνετοι στο FP2 και στο FP3.

Στο Q2 ήθελα να πάω στο Q3 και απλά έκλεισα τα μάτια μου και το κυνήγησα. Μετά από τρεις ή τέσσερις στροφές, πετούσα κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου. Είδα ότι ήμουν ήδη δύο δέκατα πιο γρήγορος και δεν το περίμενα. Σκέφτηκα ότι ίσως ήταν ο γύρος που θα μ' έβαζε στο Q3. Ήταν τέλειος μέχρι τα τελευταία 200 μέτρα, όταν χτύπησα στον τοίχο.

Ήταν λάθος υπολογισμός επειδή νόμιζα ότι είχα αρκετό χώρο, όμως μετά είδα το ριπλέι και πραγματικά το μονοθέσιο γλιστρούσε και ο πίσω τροχός ακούμπησε. Είμαι απογοητευμένος διότι είχα ένα δυνατό τριήμερο και νιώθω χάλια που έκανα αυτό το λάθος», ανέφερε ο πιλότος της Toro Rosso.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!