Νέο ρεκόρ από τη Subaru στο νησί του Μαν (video)

Γιώργος Βαρίνος
Νέο ρεκόρ από τη Subaru στο νησί του Μαν (video)
Μπορεί ο Μαρκ Χίγκινς να έσπασε το ρεκόρ γύρου στο σιρκουί του Μαν το Σάββατο 4 Ιουνίου, επανήλθε όμως κατεβάζοντας ακόμα περισσότερο το χρόνο του.

Ο Μάρκ Χίγκινς, πολυνίκης στο BTCC και πρώην οδηγός στο WRC, έσπασε το Σάββατο 4 Ιουνίου το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος στο σιρκουί του Μαν των 60,72 χιλιομέτρων, με χρόνο 19 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, κατεβάζοντας το χρόνο στα 17 λεπτά και 49,75 δευτερόλεπτα.

Το Subaru Impreza WRX STi Prodrive που οδήγησε είναι ένα ειδικά διασκευασμένο αγωνιστικό μοντέλο με τον δίλιτρο boxer κινητήρα του να αποδίδει, όπως φημολογείται, κοντά στους 600 ίππους, την ίδια στιγμή που το βάρος δεν ξεπερνά τα 1.200 κιλά.

Για την περίσταση, ένα σειριακό κιβώτιο με paddles αλλαγής στο τιμόνι επιτρέπει αστραπιαίες αλλαγές, ενώ η ισχύς μεταφέρεται, φυσικά, σε όλους τους τροχούς.

Παρότι όμως ο Χίγκινς έσπασε το δικό του προηγούμενο ρεκόρ που είχε πετύχει πάλι με Subaru από το 2014, η ομάδα είχε προγραμματίσει τρεις προσπάθειες –η τρίτη τελικά ακυρώθηκε λόγω καιρού. Έτσι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, κατά τη δεύτερη προσπάθεια, το ρεκόρ έσπασε και πάλι, με το χρόνο να κατεβαίνει στα 17 λεπτά και 35,139 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε δύο video με υπέροχα πλάνα από την προσπάθειά του, η οποία σημειώνουμε ότι αφορά ένα από τα πιο επικίνδυνα αγωνιστικά πεδία στον κόσμο, καθώς πραγματοποιείται σε δημόσιους δρόμους. Το να περνάς με μέση ταχύτητα 205 χλμ./ώρα από μάντρες, τοίχους, σπίτια και δέντρα μόνο ασφαλές δεν το λες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!