Βούλιαξε λεωφόρος στον Καναδά (video)

Γιώργος Βαρίνος
Βούλιαξε λεωφόρος στον Καναδά (video)
Ένας τεράστιος κρατήρας άνοιξε σε μια από τις βασικές αρτηρίες της Οτάβα στον Καναδά, που είναι επίσης από τους πιο εμπορικούς δρόμους.

Τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία και σε εκατοντάδες εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία δημιουργήθηκαν στο κέντρο της Οτάβα, της πρωτεύουσας του Καναδά.

Για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους, σε κεντρικό σημείο της πόλης το οδόστρωμα έπαθε καθίζηση καθώς το έδαφος παρασύρθηκε από κάτω του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια τεράστια τρύπα, η οποία μάλιστα κατάπιε, στην κυριολεξία, ένα παρκαρισμένο Chrysler.

Η καθίζηση συνέβη επί της οδού Ρίντοου στον κόμβο με τη λεωφόρο Σάσεξ, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Σημαντικό για την ασφάλεια των οδηγών ήταν το γεγονός ότι ακριβώς δίπλα, πραγματοποιούνταν εκσκαφές για το μετρό της πόλης και εκείνο το σημείο του δρόμου είχε κλείσει, με αποτέλεσμα κανείς να μην κινδυνεύσει.

Πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτές οι εργασίες του μετρό να συνέβαλαν στην αποσάθρωση του εδάφους και στην καθίζηση. Ταυτόχρονα, οι έρευνες στρέφονται και σε χαλασμένες σωλήνες ύδρευσης.

Γεγονός είναι ότι μετά την καθίζηση εκκενώθηκαν πολλά κτίρια και καταστήματα, καθώς υπήρχε μεγάλη διαρροή νερού και φυσικού αερίου από το σχετικό δίκτυο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!