Νέες ελπίδες για Formula1 στο Λας Βέγκας

Νέες ελπίδες για Formula1 στο Λας Βέγκας

Νέες ελπίδες για Formula1 στο Λας Βέγκας

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η εμπλοκή εταιρείας από την Κίνα δίνει νέες ελπίδες στο Λας Βέγκας για διεξαγωγή αγώνα της Formula1 και μάλιστα από το 2017.

Ένα ακόμη βήμα έγινε για τη διεξαγωγή αγώνα της Formula1 στο Λας Βέγκας, καθώς οι διοργανωτές βρήκαν επενδυτή από την Κίνα, που δίνει νέες ελπίδες για να μπει... μπροστά το ενδεχόμενο ενός Γκραν Πρι στην πολιτεία της Νεβάδα, όπως μετέδωσε το BBC.

Μάλιστα, σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσει και ο Αμερικανός Φάριντ Σίντφαρ, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του την P2M Motorsports, με τον ίδιο να τονίζει ότι δεν αποκλείεται να έχουμε αγώνα ακόμα και μέσα στο 2017.

«Είναι πολύ κοντά στο Λας Βέγκας (για συνεργασία η εταιρεία από την Κίνα) και κάνουν μπίζνες στα μέσα ενημέρωσης , στον αθλητισμό, στην τεχνολογία και στη διασκέδαση, οπότε κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Ήρθαν σ' εμάς πέρυσι και από τότε το επιμελούμαστε.

Υπάρχουν συζητήσεις για το 2018, αλλά θα μπορούσε να γίνει και το 2017. Χρειαζόμαστε 14 μήνες για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα», Πάντως, οι 14 μήνες σημαίνουν τον Σεπτέμβριο του 2017, αν ξεκινήσουν τώρα οι εργασίες, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει το GP να τοποθετηθεί προς το τέλος της σεζόν.

Για το πρότζεκτ μίλησε και ο διευθύνων σύμβουλος της Tilke, που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του σιρκουί στο Βέγκας, Πίτερ Βαχλ. «Έχουμε σχεδιάσει επιτυχώς μία πίστα που είναι εν μέρει στον δρόμο Strip του Λας Βέγκας και δεν επηρεάζει κανένα θέρετρο.

Έχει τον δικό της χαρακτήρα και θα παρέχει στους οδηγούς προκλήσεις υψηλών ταχυτήτων με διαφορετικές στροφές. Το καλύτερο είναι ότι η πίστα έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό θεατών και ανυπομονώ να δω το πρώτο μονοθέσιο να παίρνει μπρος. Πιστεύω ότι ο αγώνας του Λας Βέγκας θα γίνει ένας από τους καλύτερους στο καλεντάρι της F1», σχολίασε ο Βαχλ.

Best of internet