Το ατύχημα του Πάντον στη Σαρδηνία (video)

Γιώργος Βαρίνος
Το ατύχημα του Πάντον στη Σαρδηνία (video)
Ο ίδιος ο Νεοζηλανδός οδηγός χαρακτήρισε «χαζό» το λάθος που τον έβγαλε εκτός αγώνα στην 7η ειδική του ράλι Σαρδηνίας στην Ιταλία.

Οδηγώντας το ιδιαίτερα ταχύ Hyundai i20 WRC, o Πάντον ήταν στην 7η θέση γενικής έως και την 6η ειδική την πρώτη ημέρα του ράλι Σαρδηνίας. Με δύο τρίτες θέσεις στις προηγούμενες ειδικές κυνηγούσε και πάλι το όνειρο.

Αυτό που του απέμεινε όμως ήταν ακόμα μια έξοδος, όχι ανάλογα καταστροφική με αυτή του προηγούμενου ράλι Πορτογαλίας, όπου το αυτοκίνητό του κάηκε ολοσχερώς, εξίσου όμως οδυνηρή.

Το ατύχημα, που ο ίδιος χαρακτήρισε «χαζό», συνέβη στην τελευταία στροφή της 7ης ειδικής διαδρομής την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Τα αυτοκίνητο είχε πολύ ανοιχτή γραμμή στην άσφαλτο και κατά την είσοδό του στο χώμα χτύπησε με το πίσω μέρος σε δέντρο, έχασε τον πίσω τροχό και πήρε την άγουσα για τον γκρεμό, στον οποίο σταμάτησε μετά από 25 μέτρα μέσα στα δέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του αυτοκινήτου του στην Πορτογαλία, η ομάδα του κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο, από το μηδέν, να συναρμολογήσει ένα i20 για να είναι έτοιμο για την Ιταλία. Τώρα, πίσω στη Γερμανία για νέες περιπέτειες.

Γνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια που είχε γίνει να βρίσκεται στον αγώνα, ο Πάντον, μετά το ατύχημα, έγραψε το twitter: «Δεν έχω λόγια… Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος και λυπημένος που κρέμασα όλη την ομάδα μου κάνοντας ένα ακόμα χαζό λάθος. Θα επιστρέψουμε όμως και ελπίζω αυτό να είναι η αφορμή για να είμαστε ακόμα δυνατότεροι στο μέλλον».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!