Αλόνσο: «Πιθανό να παλεύουμε για τίτλο το 2017»

Νίκος Τσιώκος
Αλόνσο: «Πιθανό να παλεύουμε για τίτλο το 2017»
Ο Φερνάντο Αλόνσο τόνισε πως είναι πιθανό η McLaren να παλεύει για τον τίτλο το 2017, με δεδομένο ότι θα έχουμε νέους κανονισμούς στη Formula1.

Οι νέοι κανονισμοί που θα εφαρμοστούν στη Formula1 από το 2017 είναι πιθανό να βάλουν στη διεκδίκηση του τίτλου και τη McLaren, σύμφωνα με τον Φερνάντο Αλόνσο. «Πρώτα δεν είναι απίθανο να παλεύουμε για το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά, ποιος ξέρει;

Οι αλλαγές των κανονισμών είναι μία ευκαιρία για όλους εμάς και τις ομάδες που είναι στα μισά της βαθμολογίας τώρα, θα μπορούν να έχουν μία καλή ευκαιρία την επόμενη χρονιά να καλύψουν πολλή από τη διαφορά. Έχουμε μερικούς ακόμα μήνες να δουλέψουμε στον κινητήρα που θα είναι αρκετά σημαντικό για να ανακτήσουμε τη δύναμη που μας λείπει.

Τα πράγματα είναι αρκετά ανοιχτά για την επόμενη χρονιά. Δε σκέφτομαι ότι δε θα είμαστε σε αυτή τη μάχη», είπε ο Ισπανός. Όσο για το μέλλον του, τόνισε ότι θα γνωρίζει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. «Για το μέλλον μου θα δω την επόμενη χρονιά μέσα στο καλοκαίρι, οπότε για τους επόμενους 12 μήνες δε θα μιλάω γι' αυτό.

Το συμβολαίο τελειώνει στο τέλος της επόμενης χρονιάς και θα έρθουν πολλές αλλαγές στους κανονισμούς, στα ελαστικά, ελπίζω στην απόδοση, που θα κάνουν ξανά τα μονοθέσια πιο ελκυστικά στην οδήγηση. Τώρα είναι λίγο απογοητευτικό πώς οδηγούμε αυτά τα μονοθέσια και πώς θα σώσουμε όλα αυτά τα πράγματα. Είναι ενάντια στο ένστικτό σου και θα έχω αποφασίσει μετά το επόμενο καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Τέλος, ρωτήθηκε αν προτιμά η McLaren να εστιάσει στο 2017 αντί να συνεχίσει την εξέλιξη στο τωρινό μονοθέσιο και απάντησε ότι στο Γουόκινγκ μπορούν και τα δύο. «Υπάρχουν κάποιοι τομείς, όπου μπορείς να έχεις πλεονέκτημα φέτος και του χρόνου, όπως ο κινητήρας και τα καύσιμα συν μερικές πτυχές από μηχανικής πλευράς στο μονοθέσιο.

Πρέπει να τα συνδυάσουμε και είναι επίσης σημαντικό για την ομάδα να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Δεν μπορείς να βάλεις φρένο στη φετινή χρονιά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τα δύο. Είμαστε μεγάλη ομάδα και μπορούμε να κάνουμε και τα δύο ταυτόχρονα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!