Είναι...fake, αλλά μας αρέσουν!

Πέτρος Πιτσίνης
Είναι...fake, αλλά μας αρέσουν!
Tύφλα να χουν τα γνήσια υπεραυτοκίνητα μπροστά σε μία καλοφτιαγμένη και πολύ φτηνότερη ρεπλίκα. Δείτε μερικές από τις πιο ξεχωριστές απομιμήσεις σπουδαίων μοντέλων!

Εξωφρενικές επιδόσεις, συλλεκτική αξία, πολυτέλεια είναι τρεις λόγοι, που μπορεί να ανεβάσουν την τιμή ενός αυτοκινήτου σε αστρονομικά επίπεδα. Οι ρεπλίκες, όπως ονομάζονται οι... απομιμήσεις στην αυτοκινητική γλώσσα, αναλαμβάνουν το ρόλο να δώσουν μια «γεύση» εκατομμυριούχου σε... απλό κόσμο, αγοράζοντας στην ουσία την εξωτερική εμφάνιση και μαζί με την αίγλη και τις εντυπώσεις που προκαλούν! Σίγουρα, έχουμε δει τραγικές προσπάθειες με απογοητευτικά αποτελέσματα, όμως υπάρχουν και ιδιαίτερα επιτυχημένες ξεπατικωτούρες, που δεν τις ξεχωρίζεις εύκολα από ένα γνήσιο supercar. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικές από τις καλύτερες, μέσα στις οποίες υπάρχουν και... ελληνικές δουλειές!

Porsche 550 Spyder

Με τα γνήσια κομμάτια της Porsche 550 Spyder να είναι ελάχιστα, αυτό είναι ο,τι πιο... κοντά στο ορίτζιναλ μοντέλο μπορεί να αγοράσει κάποιος. Ονομάζεται Thunder Ranch 550A Spyder και μπορεί να παραγγελθεί με μπόξερ κινητήρες της Porsche (τεσσάρων και έξι κυλίνδρων) όμως τα περισσότερα «φοράνε» μοτέρ από Volkswagen Beetle.

Lamborghini Murcielago

Το Toyota MR2 δεύτερης γενιάς ήταν από τα καλύτερα ρόουντστερ τσέπης, όμως πήρε... προαγωγή για ανώτερη θέση. Συγκεκριμένα, ζήλεψε και «έκλεψε» την αίγλη μιας Lamborghini Murcielago και φόρεσε ακόμη και τις χαρακτηριστικές πόρτες (Scissor Doors)! Μάλιστα η «μετατροπή» έγινε στη γειτονική μας Βουλγαρία και το αυτοκίνητο είχε προβληθεί σε γνωστό ελληνικό ιστότοπο με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Ferrari 250 GTO

Το Datsun 240Z είχε κάνει εντύπωση όταν παρουσιάστηκε, καθώς συνδύαζε επιδόσεις και εμφάνιση σε μια προσιτή τιμή! Στη συγκεκριμένη περίπτωση «μεταμορφώθηκε» και απέκτησε ευγενή εμφάνιση, καθώς πλέον κυκλοφορεί σαν Ferrari 250 GTO. Θα πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις ένα ψεγάδι, αφού η δουλειά που έχει γίνει, είναι πραγματικά εντυπωσιακή!

Aston Martin Vanquish

Η αλήθεια είναι ότι μια Ford Mustang δεν έχει ανάγκη από μετατροπές για να εντυπωσιάσει, όμως ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου μοντέλου αποφάσισε να την «ντύσει» Aston Martin Vanquish. Πιθανότατα ήθελε να μοιάσει λίγο περισσότερο στον Τζέιμς Μποντ και την ταινία Die Another Day, όπου και πρωταγωνιστούσε μία Vanquish. Για άλλη μια φορά η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι μεγάλη, με τον οίκο μετατροπών να προσθέτει και μερικά... καλούδια του Πράκτορα 007.

Lamborghini Diablo SV

Ένα από τα πιο ποθητά supercars στην ιστορία της αυτοκίνησης δεν θα έλειπε από τη λίστα μας. Το πλαστό διαβολικό μοντέλο βασίζεται σε μία Pontiac Fiero και σε αντίθεση με τις περισσότερες ρεπλίκες, προσφέρει και γρήγορες επιδόσεις, καθώς ο -βελτιωμένος- κινητήρας της έχει ισχύ περίπου 300 ίππων. Σίγουρα δεν συγκρίνεται με την κανονική Diablo, όμως οι δυνατότητές της είναι αρκετές! Στο κομμάτι της εμφάνισης πείθει απόλυτα, «αντιγράφοντας» πιστά την έκδοση SuperVeloce (SV).

Ferrari 250 California

Ένα ακόμη κλασικό μοντέλο της Ferrari έχει αντιγραφεί πιστά και με κάθε λεπτομέρεια. Η 250 California της φωτογραφίας είναι ουσιαστικά ένα MG MGB, το οποίο δέχθηκε τις κατάλληλες τροποποιήσεις και το ξεχωρίζεις από το γνήσιο μοντέλο ύστερα από αρκετές προσεκτικές ματιές. Ένα στοιχείο που το «προδίδει» είναι η μάσκα με διαφορετικό σχήμα από εκείνο του ορίτζιναλ μοντέλου.

Porsche 356 Speedster

Το καλύτερο βέβαια το αφήσαμε για το τέλος. Ο λόγος για την ελληνικής κατασκευής Porsche 356 Speedster, με φοβερή προσοχή στη λεπτομέρεια και εξαιρετικό αποτέλεσμα χάρη στο οποίο κάνει θραύση στο εξωτερικό. Κατασκευάζεται από τη Replicar Hellas και πωλείται κανονικά μαζί με άλλα πέντε αυτοκίνητα που είναι πιστά αντίγραφα διάφορων μοντέλων της Porsche, ενώ η γερμανική φίρμα έχει συγχαρεί τους έλληνες δημιουργούς. Πλέον η περίπτωση της εταιρείας από την Κατερίνη έχει γίνει γνωστή σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τα χειροποίητα δημιουργήματά της να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!