Με 1.000 ίππους η AM-RB 001

Γιώργος Βαρίνος
Με 1.000 ίππους η AM-RB 001
Τα πρώτα σχέδια του υπέρ-αυτοκινήτου των Aston Martin και Red Bull Racing παρουσιάστηκαν σε κατόχους Vulcan σε ειδική εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια οι Aston Martin και Red Bull Racing, όσον αφορά στο νέο hypercar που ετοιμάζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκδήλωση κατόχων Aston Martin Vulcan στην πίστα Road Atlanta στις ΗΠΑ, η εταιρεία έδειξε στους δυνητικούς αγοραστές σχέδια του αυτοκινήτου και έδωσε κάποιες προκαταρκτικές πληροφορίες.

Άτομα που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση διέρρευσαν ότι η εταιρεία προσανατολίζεται στη χρήση του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα των 7.0 λίτρων, ο οποίος για την περίσταση θα αποδίδει περίπου 1.000 ίππους στις 10.000 σ.α.λ.

Αυτό το νούμερο ίσως να μην φαντάζει αρκετά υψηλό σε σχέση με τους 1.500 ίππους της Bugatti Chiron για παράδειγμα, ως αναλογία όμως κιλών/ίπποι θα είναι περίπου ίδιο –και ίσως καλύτερο- καθώς η AM-RB 001 σχεδιάζεται με στόχο το βάρος να κρατηθεί στα μόλις 1.000 κιλά.

Το αμάξωμα, από τα πρώτα σχέδια που παρουσιάστηκαν, θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό και δυναμικό, αλλά χωρίς μεγάλες αεροτομές και αεροδυναμικά βοηθήματα. Για την ακρίβεια δεν θα έχει τίποτα από αυτά. Αντίθετα, το πάτωμά του θα είναι έτσι σχεδιασμένο , ως ένας μεγάλος αυλός venturi, όπου η επιτάχυνση του αέρα στο εσωτερικό του θα δημιουργεί τεράστια κάθετη δύναμη και θα «κολλάει» το αυτοκίνητο στο δρόμο.

Επομένως η σχεδίαση της εικονικής Red Bull X2010 του Άντριαν Νιούι για το παιχνίδι Gran Turismo 6 που βλέπουμε στις σχετικές εικόνες, δεν θα έχουν καμία τύχη ως κοντινές προς το μοντέλο παραγωγής. Σύμφωνα με τον εκπληκτικό σχεδιαστή όμως, η τεχνολογία του αυτοκινήτου θα είναι άμεσα επηρεασμένη από την F1.

Η αρχικές προβλέψεις για την παρουσίαση του κορυφαίου ίσως hypercar που έχει ποτέ κατασκευαστεί δεν έχουν αλλάξει. Έτος λανσαρίσματος παραμένει το 2018, ενώ η πρόβλεψη για το σύνολο των αντιτύπων που θα κατασκευαστούν είναι 99. Το κόστος θα ξεπερνά τα 3.000.000€ ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν ήδη προπωληθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!